contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39324
leden

Nieuws

10/08/2019 | Algemeen |   |  

In memoriam: Harry Hermans

Op zaterdag 10 augustus 2019 is Harry Hermans overleden.

Een optimistisch man die altijd kon lachen en wanneer je hem tegenkwam, altijd een mopje klaar had. Als tiener kon hij niet stilzitten en ging hij verschillende velden dorsen en maaien van ‘s morgens tot ‘s avonds. Totdat hij op de Kermis in Veldwezelt het mooiste meisje van Lanaken tegenkwam, Maria Herremans, waar hij op 1 augustus 1964 mee in het huwelijksbootje stapte. Gepassioneerd door machines, richtte Harry een zelfstandige zaak in grond- en asfaltwerken op. Nadat deze zaak voet aan de grond had gekregen, was het tijd voor gezinsuitbreiding. Uit het huwelijk met Maria, kwam twee kinderen, Marleen en Franky. Al van jongs af aan deelde Harry en Maria de liefde voor de paardensport. Van recreatief rijden tot jumpings. Deze liefde hebben ze dan ook doorgegeven aan hun kinderen en hieruit groeide het begin van manege Bosscherhof. Het begon allemaal met een weide waar de ruiters konden rijden. Na een tijd kwam de behoefte voor een cafetaria en een binnenpiste om beschermd te zijn tegen de regen. In 1976 begon Harry eigenhandig met de afbraak van een hal bij het bedrijf Foresco Houthandel, die tot op de dag van vandaag deel uitmaakt van manege Bosscherhof. In 1978 ging de manege voor het eerst open. Buiten de manege, richtte Harry de Daldravers bij de Landelijke Rijverening (LRV) op, die hij uiteindelijk in 1980 uit handen gaf om zich volledig te richten op manege Bosscherhof. In de jaren daarna heeft hij zich toegelegd op het uitbaten en het uitbreiden van de manege; een hobby die zijn levenswerk werd.

Harry overleed in het ziekenhuis ZOL Campus Sint Jan in Genk op 10 augustus 2019. Hij zal worden gemist door zijn vrouw, familie en alle leden van manege Bosscherhof.

Onze gedachten en ons oprecht medeleven gaan met dit verlies uit naar de familie en vrienden van Harry Hermans.


Auteur: HB via KR
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian