contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40009
leden

Nieuws

29/01/2018 | Algemeen | Clubs   |  

Jeugdsportproject: Dossiers 2018 moeten voor 15 februari ingeleverd zijn

Ken jij het jeugdsportproject al? Het jeugdsportproject van de Vlaamse Liga Paardensport is een project in samenwerking met de Vlaamse overheid en wil de kwaliteit van de jeugdwerking binnen haar clubs verhogen en blijvend verbeteren. Hiernaast willen we de paardensport nog toegankelijker maken voor kinderen en jongeren. Dankzij het jeugdsportproject maakt de club kans op extra subsidies!

VLP wil door middel van dit project de clubs met een goede jeugdwerking belonen en hen stimuleren zodat zij nog meer gaan inzetten op jeugdwerking.

Het jeugdsportproject zet in op 4 pijlers, die aan de basis liggen van een goede jeugdwerking. Deze vier pijlers zijn een rode draad doorheen het project.

Deze pijlers zijn:

Aanbod
&
Communicatie


Omkadering


Veiligheid & Ethiek


Ledenbinding 
Er moet een ruim en regelmatig aanbod zijn, waardoor de jeugdleden kunnen groeien in hun sport. De communicatie tussen leden, ouders en clubs staat hierbij centraal.

Voldoende begeleiding van jeugdleden en ouders zorgt voor een kwalitatieve werking. Ook opleiding en begeleiding van lesgevers speelt hierbij een cruciale rol.

Kinderen en jongeren kunnen het beste leren in een veilige omgeving. Dit betreft zowel de accommodatie en materiaal, maar ook het ethisch verantwoord sporten speelt hierbij een grote rol.

Kinderen en jongeren in een club houden is een uitdaging voor alle clubs. Ledenverbinding is dan ook een belangrijk aspect voor een duurzame sportontwikkeling binnen de clubs.


Clubs die bepaalde inspanningen leveren om de jeugdwerking binnen hun club te bevorderen, kunnen genieten van financiële middelen, aangereikt door VLP. Met deze middelen kunnen zij de jeugdwerking verder blijven verbeteren en uitbouwen. Hiernaast wil VLP haar clubs aan het werk zetten om kritisch na te denken over hun huidige werking, hun mogelijkheden en hier meer structuur en uniformiteit aan toe voegen.

Is het jeugdsportproject iets voor jouw club? 

  • Lees HIER het reglement
  • Lees HIER de verschillende criteria.
  • Alle extra informatie van het project kan je HIER vinden.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om Ellen te contacteren, via ellen@vlp.be.

Inschrijven kan enkel via volgende link en kan tot en met 15 februari 2018.

-> SCHRIJF JE VLP-CLUB IN VOOR HET JEUGDSPORTPROJECT <-

PS: Hippo TV maakte in 2016 een leuk filmpje over het jeugdsportproject:


Auteur: EVW
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian