contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40117
leden

Nieuws

07/12/2017 | Algemeen | Algemeen   |  

Jumping: Kalender 2018 is bekend!

Internationale high level events, de internationale jeugdevents, de Belgische Kampioenschappen alsook de low level events van het eerste kwartaal voor het jaar 2018 zijn toegewezen. Vervolgens werden fase 2 en 3 toegekend, waar respectievelijk de nationale wedstrijden en de bekers en uiteindelijk de internationale lower levels vanaf het 2e kwartaal werden toegewezen. Wij wensen onze organisatoren te bedanken, dat deze kalender ook dit jaar werd opgebouwd door onderling overleg!

Klik hier voor de volledige kalender. 

Je zal zien dat er enkele wijzigingen zijn in fase 1. Zo staat er volgend jaar geen springtour en geen CSIO te Lummen op het programma en verdwijnt Jumping Antwerpen een tijdje van het toneel. De KRBSF betreurt enorm het verlies van twee 5-sterren wedstrijden op onze kalender.

De CSI2* wedstrijden vanaf het tweede kwartaal hebben zoals steeds een afwisselend programma. De gekende 2* events in Bonheiden, Lier, Moorsele, Mons-Ghlin en Opglabbeek staan op de kalender.

Vervolgens werden ook de Bekers van België toegekend.

  • De Beker van België voor Seniors gaat ook dit jaar door in Hulsterlo (Meerdonk).
    • De Bekers voor de jeugd worden opgesplitst tussen Sentower in Opglabbeek (Junior en Young Riders) en Loenhout (Pony’s en Scholieren).  Beiden organiseren ook respectievelijk de Beker van de Amazones (Opglabbeek) en het Belgisch Kampioenschap Amazones (Loenhout).
    • In fase 1 werd het BK van de 7 jarigen toegevoegd aan het BK jonge paarden te Gesves. Daarom zal de beker van de 7 jarigen een nieuwe locatie krijgen en dit zal doorgaan te Meerdonk.

We lijsten nog graag even de overige BK’s op:

  • De seniors verzamelen in Lanaken, samen met de Wereldkampioenschappen voor Jonge Paarden. 
  • De jeugd zal strijden voor de titels tijdens het jeugdfestival te Lier. 
  • Het volledige BK jonge paarden wordt georganiseerd in Gesves.

Internationaal tellen we maar liefst 68 internationale wedstrijden. Weer ééntje meer dan vorig jaar: 25 High level events; 37 Low level events en 6 jeugd events.

Nationaal staan er 15 Gold wedstrijden op de kalender. 

De Gouden Laars telt net evenveel wedstrijden in 2018 als in 2017, met name 12 wedstrijden en een finale.

De cyclus voor de jonge paarden telt zoals steeds 9 manches en een kwalificatie, die aan Vlaamse zijde van het land aangevuld worden met de Silver proeven. Hier vinden we twee nieuwe organisatoren op het programma, Wambeek (vervanger Ternat) en Mons-Ghlin (vervanger Welkenraedt) verzorgen dit jaar ieder een manche.

Naast de bovenstaand vermelde Silverwedstrijden voor de cyclus in Vlaanderen, organiseert VLP nog enkele andere Silverwedstrijden. Deze werden aangevuld met de “Classic Série” proeven van LEWB.

We hebben alle wedstrijddagen even opgeteld en komen op een som van 457 dagen, dit komt overeen met 130 wedstrijden die gespreid lopen over het ganse jaar.


Auteur: JS via KBRSF
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian