contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
35024
leden

Nieuws

12/12/2018 | Algemeen | Topsport   |  

Jumping Mechelen: Deelnemersveld wereldbekers gekend!

WB jumping in Mechelen; de nummer 1 tegen de nummer 2 van de wereld

Jumping Mechelen is de negende halte in de wereldbeker jumping, die dit seizoen dertien manches telt. De 18 beste Europeanen mogen begin april naar Göteborg voor de finale. België heeft momenteel vier ruiters in die top 18; Pieter Devos (2), Gudrun Patteet (4), Niels Bruynseels (10) en Olivier Philippaerts (16). Pieter en Olivier sprongen vorig jaar ook al de finale. Voor Niels en Gudrun zou het hun eerste keer zijn. Traditioneel worden na Mechelen de volgende manches verdeeld, in functie van het resultaat in de Nekkerhal.

Niet enkel voor onze landgenoten, ook voor de andere toppers is Mechelen van cruciaal belang. Dat kan je afleiden uit het deelnemersveld. De nummer 1 van de wereld en winnaar van vorig jaar, Harrie Smolders, neemt het op tegen de nummer 2, Steve Guerdat. De Fransen vaardigen een sterke delegatie af, met Roger Yves Bost, de winnaar van twee jaar geleden, aangevuld met Kevin Staut en Simon Delestre. Levende legende Ludger Beerbaum, die vorig jaar onfortuinlijk ten val kwam in de wereldbeker, zint op revanche. Hij komt terug naar Mechelen, samen met Daniel Deusser, Christian Ahlmann en Philipp Weishaupt. De Belgische delegatie is de grootste, met 13 kanshebbers voor de overwinning. Zij werden geselecteerd: Niels Bruynseels, Karel Cox, Pieter Devos, Jerome Guery, Dominique Hendrickx, François Mathy jr, Gudrun Patteet, Nicola en Olivier Philippaerts, Celine Schoonbroodt, Christophe Vanderhasselt, Jos Verlooy en Gregory Wathelet.

 

WB mennen: integraal WEG podium komt naar Nekkerhal

De Australiër Boyd Exell werd in september voor de vijfde maal wereldkampioen, voor de Amerikaan Chester Weber en onze Edouard Simonet. De gouden, zilveren en bronzen medaillist van de WEG in Tryon, treden aan in de wereldbeker van Mechelen. Ook Glenn Geerts, die deel uitmaakte van het bronzen team in Tryon, is gebrand om na enkele ereplaatsen eens een WB manche te winnen. De absolute wereldtop heeft zich gemeld!

 

WB dressuur, opnieuw op de kalender

Na enkele jaren onderbreking, wordt er weer een wereldbeker dressuur verreden in de Nekkerhal. Isabel Cool, Jeroen Devroe, David Engelen, Fanny Verliefden en Jorinde Verwimp nemen het op tegen een sterk deelnemersveld van voormalige Olympische, Europese en Wereldkampioenen, met Helen Langehanenberg, Edward Gal, Hans Peter Minderhoud.

 

Het volledige overzicht van deelnemers vind je hier.

Op onze website kan je eveneens het volledige programma van Jumping Mechelen 2018 bekijken. Je kan er trouwens ook al heel wat startlijsten downloaden (Gouden Teugel, Indoor Masters, Darco Cup,…).


Auteur: HB via Jumping Mechelen
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian