contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40117
leden

Nieuws

26/12/2017 | Algemeen | Algemeen   |  

Jumping Mechelen: Jeugd Cup VLP-LRV

Finale Jeugd Cup LRV-VLP

De eerste dag van Jumping Mechelen werd alvast heel goed ingezet.  Als eerste startten we met de finale van de Jeugdcup VLP-LRV voor paarden. Hier kwamen 28 combinaties aan de start voor een proef over respectievelijk 90 cm of 1m10.

Uiteindelijk was het Lotte Blevi die met een grote voorsprong de proef op haar naam wist te schrijven. Met haar paard Beettle Juice behaalde ze maar liefst 165,0 punten. Flor Matthe eindigde op de tweede plaats met zijn paard Unplug Millesime. Voor deze knappe prestatie kreeg hij 154,0 punten. Met slechts 1 punt minder eindigde Louis Beeckman met zijn paard Love Scendix op de derde plaats.

Na de finale voor paarden was het de beurt aan de pony’s. In deze proef was het Floor Stevens die met de eerste plaats ging lopen. Zij sprong met haar pony Silva de mooiste omloop en werd hiervoor beloond met 159,0 punten. Zij werd gevold door Luna Neirinck met Playboy Zorro De combinatie behaalde maar liefst 157,0 punten. De derde plaats werd een ex eacquo voor Fleur Volckaerts en Anke Meersman. Beiden behaalden een mooie 151,0 punten.

Super Finale Jeugdcup LRV-VLP

Maar liefst vier winnaars werden er gekroond in de Super Finale van de Youth Cup LRV-VLP. De super finalisten hebben zeven selectiewedstrijden, een halve finale en een finale in Jumping Mechelen moeten doorstaan alvorens ze op de A-piste om de hoogste eer mochten strijden.

Als eerste kwamen de pony’s kleine maat aan bod. Hier wist Frédérique Van De Vijver met voorsprong het meeste punten te sprokkelen met haar pony Fleur Van Het Overlede Goed. Ine Blommaert eindigde met haar pony Anaïs met slechts 1 punt verschil van Volckaerts Fleur op een tweede plaats. Fleur behaalde met haar pony Parmante opnieuw een topscore van 147 punten, goed voor een derde plaats.

Bij de pony’s grote maat was het Laura Petit die het meeste punten op haar naam wist te schrijven. Zij behaalde hier de overwinning met 171 punten. De tweede en derde plaats waren weggelegd voor Liesl Heylen en Floor Stevens. Die in deze spannende wedstrijd ook een mooie prestatie konden neerzetten met hun Pony’s Twix en Silva.

In de proef 90cm voor paarden was het deze keer Louis Beeckman die voor de eerste plaats ging met zijn paard Love Scendix. Hij scoorde 159 punten. Kelly Dhondt bleef echter niet veel achter en eindigde op een tweede plaats met 147 punten. Gevolgd door Flor Matthé die met zijn parcours 147 ophaalde.

Last but not least in deze Jeugd Cup kwamen de ruiters in de proef 1m10 voor paarden aan bod. Deze drie deelnemers zorgden voor een mooie show. Deze ruiters deden hun uiterste best in deze omloop en het was Senne Winkelmans die de eerste plaats verdiende. Hij en zijn paard Hagar lieten dan ook alle balken in de lepels liggen. Kaat Stok en Charlotte Van Bellinghen hadden iets meer pech, maar eindigden toch op een mooie tweede en derde plaats.

Klik hier voor de resultaten van de Finale Jeugd Cup Paarden

Klik hier voor de resultaten van de Finale Jeugd Cup Pony's

Klik hier voor de resutaten van de Super Finale Jeugd Cup

 


Auteur: JVP
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian