contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40135
leden

Nieuws

28/12/2017 | Algemeen | Topsport   |  

Jumping Mechelen: KBRSF geeft startschot richting WEG Tryon 2018

Op 28 december 2017 koos KBRSF de wereldberoemde kerstjumping van Mechelen als decor voor haar persconferentie, die in het teken stond van de Wereldruiterspelen in Tryon, USA in het najaar van 2018. Na een korte videovoorstelling van de verschillende disciplines – Dressuur, Endurance, Eventing, Jumping, Mennen, Para-Equestrian Dressuur en Reining waarin België tijdens deze spelen vertegenwoordigd zal zijn, nam Wendy Laeremans, directeur KBRSF, het woord over de plannen en verwachtingen van de KBRSF voor het seizoen 2018.

Let the Games begin!
Voor 2018 ligt de focus van de Federatie natuurlijk op de reeds vernoemde Wereldspelen van Tryon, van 11 tot 23 september 2018. Deze editie van de Wereldspelen wordt de 8e en als we terugblikken zien we dat België er reeds vanaf het begin in 1990 bij was, en ondertussen over een rijk gevuld palmares aan WEG-medailles beschikt. Over de 7 afgelopen edities mocht België in totaal met 13 medailles huiswaarts. Een opsomming van de medailles en de gemedailleerden vindt u in bijlage en op www.equifans.be. Niet verwonderlijk dus dat de verwachtingen voor 2018 hooggespannen staan, en dat de ruiters alles in het teken zetten van dit niet te missen evenement:

Daarom staken de Topsportcel van de KBRSF en de coaches van de betrokken disciplines de afgelopen weken de koppen meermaals bij elkaar, om zo tot sterke en haalbare Belgische criteria te komen met als doel combinaties naar Tryon te sturen met de meeste kans op succes! De selectiecriteria per discipline kan u terugvinden op de website www.equifans.be

Praktisch
Het spreekt voor zich dat deelnemen aan een evenement van dergelijke omvang heel wat organisatie vergt, en al zeker wanneer het gaat over Wereldspelen die doorgaan op een ander continent, zoals dit volgend jaar het geval zal zijn. Alle Europese paarden zullen vanuit de luchthaven van Luik vertrekken voor een trans-Atlantische vlucht richting Greenville. Enkele cijfers voor wat de paarden betreft:

 • 9 Rechtstreekse heenvluchten
 • Vluchttijd: 9 uur en 20 minuten
 • 40 paarden per vlucht
 • 3 Dagen quarantaine voor de paarden in Tryon
 • Aankomst van de paarden op de wedstrijd 8 dagen voor de competitie
 • 41 Belgische paarden maken de oversteek

De cijfers met betrekking tot de atleten:

 • 1 Tussenstop in München
 • 29 Belgische atleten
 • Team van 58 personen voor de omkadering van de Belgen te Tryon

De accommodatie voor de atleten en omkadering ter plaatse zit momenteel
in de bouwfase. Voor de paarden is alles reeds zo goed als afgewerkt.
Het wedstrijdterrein zal bestaan uit:

 • Hoofdarena met 20.000 zitjes (Jumping – Dressuur – Jumping van Eventing)
 • Tweede Arena met 6.000 zitjes (Para-equestrian Dressuur– Dressuur van Eventing),
 • Menarena met 3.000 zitjes
 • Overdekte reiningarena met 5.000 zitjes
 • Talrijke trainingsterreinen voorzien.

EQUIFANS – EMPOWER THE TEAM
Maar…  Achter elk geweldig team staat een geweldige groep supporters, die de atleten verheffen naar een hoger niveau, en aanzetten tot nog grotere prestaties!

Om deze onmisbare groep mensen te verenigen, werd in 2013 ‘Equifans’, een samenwerking tussen KBRSF, VLP en LEWB en trouwe sponsor Cavalor, in het leven geroepen. Sinds de opstart is Equifans er steeds bij wanneer onze atleten het beste van zichzelf geven voor de natie.

 • WEG 2014 in Caen –Belgian House
 • EK Aken 2015 – Equifans Corner
 • OS Rio 2016 – Rio House BOIC Oostende

Op de website van Equifans vind je alle informatie over de aankomende kampioenschappen en vandaag kan Equifans met fierheid meedelen dat ongeveer 7600 volgers op Facebook volgen wat de Belgische Teams in het buitenland presteren, want via de Equifans Facebookpagina kan je niet enkel de resultaten van de Belgen op kampioenschappen volgen, Equifans biedt tevens een exclusieve blik achter de schermen, in de stallen enz… En in 2018 gaat Equifans nog verder… Voor de Wereldruiterspelen te Tryon gaan we tijdens een spannende wedstrijd op zoek naar onze enige echte eigen WEG-reporter.

Hij/zij zal op onze kosten naar Tryon reizen en daar van dichtbij de spelen kunnen volgen. Met de accreditatie die we aanbieden heeft onze reporter immers overal toegang. In ruil hiervoor zal hij/zij ons meermaals per dag berichten via Facebook en ons op deze manier het gevoel geven dat we alles van dichtbij meemaken en deel uitmaken van de Equifans-familie. In zijn/haar blog op www.equifans.be kan je de avonturen van de dag nalezen.

De campagne werd gelanceerd tijdens de persconferentie in Mechelen, dus vanaf nu tot het einde van de inschrijvingen kan u uw kans wagen! Het wedstrijdreglement en –voorwaarden vindt u via www.equifans.be. Eind april kennen we de winnaar! Taak voor hem/haar is het vanaf dat moment
om ons, supporters, warm te maken voor de Spelen. Hij /zij zal op pad gaan en coaches, chefs d’équipe, atleten en entourage interviewen om uiteindelijk begin september de koffers te pakken richting USA! Dus, of je nu het vliegtuig neemt richting Tryon, of liever alles volgt van achter je computerscherm, Equifans zorgt ervoor dat je op de hoogte blijft.

Onze enige voorwaarde: Help us… EMPOWER THE TEAM!


Auteur: EVW
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian