contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
14479
leden

Nieuws

27/12/2017 | Algemeen |   |  

Jumping Mechelen: Topscores tijdens eerste finales van Elite Cup

Dit jaar werd voor het eerst de Elite Cup voorgesteld! Dit nieuw criterium bestond uit 3 selectiewedstrijden afgelopen najaar met een finale op Jumping Mechelen. Met deze cup heeft VLP als doel om talentvolle jonge ruiters met paarden te stimuleren en hen de kans te geven zich te tonen, en we kunnen alvast zeggen dat dat gelukt is!

De geselecteerde ruiters reden minstens 2 van de 3 selectiewedstrijden een aangepaste kür op muziek.
De 2 beste ruiters per reeks namen het vandaag op in de finale in Mechelen tegen 2 ruiters, gelesecteerd binnen LEWB in hetzelfde niveau.

De geselecteerde ruiters kwamen van start in niveau 1, niveau 2 en niveau 3. In niveau 1 werd het een spannende strijd maar het was het VLP-amazone Rasheda Peters die de proef won met Guapi v/h Bloemenhof, zij behaalde 74,893%. Er was slechts een klein verschil met de tweede plaats, die ging naar de LEWB-amazone Onika Bolle met Tyra met 74,465%. Maureen Letens (VLP) werd derde met Wispering Lady (66,893%). De vierde plaats was voor Méline Carton (LEWB) met Quisquis Warande Z (64,447%).

In niveau 2 was het Beaudine Pieters die overtuigend met de overwinning ging gaan lopen met East Point, zij behaalde maar liefst 76,047%. De tweede plaats was eveneens voor een VLP-amazone, Marie Brosens en haar Evita werden tweede met 73,094%. De derde en vierde plaatsen gingen naar respectievelijk Iscia Alcaluzac en Pedro (68,485%) en Zoe Warzee met Lucky (61,813%).

Bij niveau 3 ging de overwinning naar Loranne Livens met Aragon, zij wonnen eerder ook het Belgisch Kampioenschap zesjarige dressuurpaarden in Gesves afgelopen zomer. Tijdens de finale van de Elite Cup kür niveau 3 behaalden zij een prachtige score van 77,250%.  De tweede plaats was voor Katelijne Maes en Ibou van de Kapelhoef met 74,875%.

De eerste editie van de Elite Cup was meer dan geslaagd!

Klik hier voor de resultaten van de finale van de Elite Cup

 


Auteur: EVW
Foto's: 11
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian