contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40135
leden

Nieuws

26/12/2017 | Algemeen |   |  

Jumping Mechelen: VLP-Awards

Naar jaarlijkse gewoonte lauwert de Vlaamse Liga Paardensport mensen vanwege hun uitzonderlijke inzet binnen de paardensport.


In de rubriek ‘Sportprestatie’ wordt gekeken welke ruiter of amazone de mooiste sportieve resultaten heeft behaald in het afgelopen jaar. Dit jaar komt deze eer toe aan reining ruiter Bernard Fonck. De award voor ‘Sportpersoonlijkheid’ wordt toegewezen aan Jacky Buchman vanwege zijn grote liefde voor de paardensport en het groot organisatorisch en professioneel vermogen die hij biedt binnen onze geliefde sport.
Op dinsdag 26 december 2017 mochten Bernard Fonck en Jacky Buchman de prijzen in ontvangst nemen.


VLP Sportprestatie 2017
Het is niet de eerste keer dat VLP reiningruiter Bernard Fonck de VLP-Award voor de sportprestatie krijgt! Bernard werd eerder in de bloemen gezet voor zijn mooie prestaties in 2014 (samen met het zilveren reiningteam van de WEG 2014), maar ook in 2009 kreeg hij al eens de VLP Award. Na zijn prachtige prestatie in 2017 op het Europees Kampioenschap afgelopen zomer is dus niet meer dan verdiend om Bernard opnieuw te huldigen!


Bernard kwam met de negenjarige hengst Smart N Sparkin als voorlaatste aan de start. Hij nam heel wat risico om een sterke score neer te zetten en met succes! Bernard Fonck behaalde een score van 225.0 punten en hij liet daarmee de overige 19 combinaties achter zich. Daarnaast maakte hij ook deel uit van het Belgische reiningteam dat goud won (bestaande uit Bernard Fonck, Cira Baeck, Ann Fonck en Piet Mestdagh).


VLP Sportpersoonlijkheid 2017


Jacky Buchmann mag zich dit jaar de sportpersoonlijkheid van het jaar noemen en al die andere jaren als president en dirigent van de Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie, de plak zwaaiend met bravoure, vastberaden aan het roer en toch altijd op minzame wijze de richting aangevend. Zo kennen we hem. Een parcours zonder wilde galop, geen gestrekte draf, eerder een rit in gemeten stap. Zonder veel drukte, wel met charme en wijsheid. Geen grote gebaren ook, weg van al te felle schijnwerpers.


Een man van warme, aanmoedigende woorden, met een groot hart voor de sport, zijn paardensport. De basis altijd in bescherming, de top hoog in het vaandel en in dat hart van hem een speciale plek voor de paralympiërs. Voorzitter ja, maar meer nog motivator, met een vaderlijk gemoed. Met ingehouden passie die aanstekelijk werkt op al die sportlui. Ook al omdat competentie altijd gewaardeerd wordt.


Diplomaat van nature .Luisteren en overleggen om dan met de juiste beslissingen de paardensport in al zijn geledingen en disciplines naar een nieuwe structuur en de moderne tijd te sturen. Zo deed en doet hij dat. Scheidrechter en bemiddelaar. Evenwichtskunstenaar naar beproefd Belgisch model.


Jacky Buchmann, de man achter wereldkampioenen en olympische uitblinkers. Nooit vanop afstand, altijd dicht bij zijn manschappen als ze zegevierend uit de arena stappen. Maar ook als ze in het zand bijten. Het geluk gedeeld, de ontgoocheling verbeten, maar altijd de vurigste supporter.


Ook deze terechte hulde zal hij relativeren. Graag wat humor bij de ernst, zo kennen we hem. Een redenaar? Geen Demosthenes, eerder een aanhanger van de korte, gevatte toespraak, liefst ter plaatse uit de mouw geschud. Echt en gemeend. No nonsense.


Jacky Buchmann ,met zijn rustige, monkelende filosofie schopte hij liever nergens tegenaan. Wellicht daarom schopte hij het zo ver. Tot in het hart van ons allemaal. Bedankt, Jacky.


Auteur: EVW en Leo Devos
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian