contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
37436
leden

Nieuws

03/06/2019 | Algemeen | Algemeen   |  

Jumping: Nieuwe Belgische Kampioenen Jeugd gekroond

Afgelopen weekend trok het Azelhof in Lier heel wat bezoekers. Niet alleen de CVI Belgium ging er voor de eerste keer door maar ook het Jeugdfestival met het Belgisch Kampioenschap stond gepland. Heel wat ruiters streden met het warme weer voor de titel. 

Scholieren

Charlotte Frederick en Electron Du Houssoit mochten zich de eerste Belgische Kampioenen van het Jeugdfestival noemen. Charlotte was de enige ruiter die in de categorie 'Scholieren' geen fouten maakte. Het zilver ging naar Louise Ameeuw en Lover Boy Z, Amelie Clarys en Copperfield gingen met het brons aan de haal. 

Pony's

Voor het begin van de finale stond het doelpuntensaldo van Rania Dindane en Moonfighter Machiavelli nog steeds op 0. Maar een mindere eerste ronde van de finale met 16 strafpunten zorgde ervoor dat Rania uiteindelijk zou terugzakken naar de vijfde plaats. Seppe Wouters en Kristal Sparkle Van Begeveld kroonden zich uiteindelijk tot Belgische Kampioenen in de ponyrubriek. Het zilver ging naar Aliki Rotsaert en Batman d'été, Aline Sercu en Opaline Optima waren goed voor brons. 

Junioren

De Junioren zorgden voor de grootste verrassing van de avond. Marthe Van Gorp en Loreen van de Landhoek reden een enorm snelle ronde tijdens de finale die hen het goud opleverde. De zilveren medaille ging naar Thibeau Spits en Juragold Bormes, het brons naar Thibault Philippaerts en Northern Comme Plot. 

Young Riders 

Meteen namen Gilles Thomas en Konak aan de start van het BK de leiderspositie in. Desondanks was de spanning in de finale te snijden. In de laatste ronde raakte Gilles al op de tweede hindernis een balk. Even later tikte hij ook nog een tweede balk uit de lepels. Met een totaal van 8 strafpunten eindigde Gilles zijn laatste ronde wat hem zijn vierde gouden medaille op het Belgisch Kampioenschap bezorgde. Het zilver ging naar Dieter Vermeiren, het brons naar Mathias Hazebroek.

Proficiat aan alle ruiters!

De resultaten van het Jeugdfestival kan je hier terugvinden. 


Auteur: HM
Foto's: equibel
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian