contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
35032
leden

Nieuws

08/04/2019 | Algemeen | Algemeen   |  

Jumping: Opnieuw goud voor de Young Riders in de Nations Cup!

Young Riders

Voor het derde jaar op rij pakken de Belgische Young Riders goud op de Nations Cup. Voor eigen volk in Opglabbeek wonnen ze de titel met amper 5 strafpunten.

Chef d’équipe Rik Deraedt leidde het ijzersterk team dat bestond uit Dieter Vermeiren, Maartje Verberckmoes, Belgisch Junioren kampioen Simon Morssinkhof en Belgisch Young Riders kampioen Gilles Thomas naar de overwinning.

Met 14 strafpunten ging het zilver naar Zwitserland. Duitsland mocht met 17 strafpunten het brons in ontvangst nemen. Uiteindelijk zakte Denemarken, dat aan de leiding stond na de eerste ronde, naar de vierde plaats met 20 strafpunten.

 

Junioren

Naast de Young Riders begeleidde Rik Deraedt ook de Junioren naar een podiumplaats. De Belgische équipe sprong in de 1.40m Nations Cup voor Junioren naar een mooie derde plaats. De barrage werd gereden tussen Groot-Brittannië en Duitsland maar het was uiteindelijk Groot-Brittannië dat met de eer ging lopen. 

Het team dat de Belgische vlag vertegenwoordigde bestond uit Alexander Housen, Thibeau Spits, Emilia Housen en Anthony Philippaerts.

 

Children

Ook de Children hielden de Belgische eer hoog! In de 1.25m Landenprijs behaalde het team van Jean Jacques Mathijs een knappe derde plaats. De Belgische driekleur werd vertegenwoordigd door Louise Armeeuw, Luis Felipe Neto de Azevedo, Paris Vandousselaere en Sophie Schmidt. De Franse Children schreven de titel op hun naam. 

Alle resultaten van de Nations Cup kan je hier vinden. 

Proficiat aan alle deelnemers!


Auteur: HM
Foto's: Galop.be
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian