contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40184
leden

Nieuws

24/02/2015 | Algemeen | Topsport   |  

Media/Topsport: VLP-Talenten Nicola en Olivier Philippaerts in Afspraak in Rio

Vanaf maandag 2 maart kan je op Eén terecht voor het programma "Afspraak in Rio"! Luc Kempen volgde gedurende 1000 dagen 10 Belgische atleten en één Belgisch team in de aanloop van de Olympische Spelen in Rio 2016. Ludo, Nicola en Olivier Philippaerts kregen een camera in hun zog, zowel thuis als in competitie.

VLP-springruiter Ludo Philippaerts is de oudste, turnster Laura Waem de jongste sporter die ze volgen op weg naar Rio. In het geval van de familie Philippaerts krijgt de kijker een beeld van de sportman maar ook van de man achter 'Stal Dorperheide'. VLP-Talenten Olivier en Nicola worden ook opgenomen in het verhaal. Vanaf de tweede aflevering zitten de Philippaertsen in de reeks.

Tijdens het EK in Herning in 2013 liep Challenge vd Begijnakker een oogblessure op. "Ik denk dat voor wat mijn gedeelte betreft die blessure als een rode draad door de reeks zal lopen. De cameraploeg heeft Challenge gedurende zijn revalidatie in het ziekenhuis gevolgd, was erbij toen Challenge opnieuw thuis kwam en toen hij in 2014 zijn eerste wedstrijd in Vejer de la Frontera sprong. In mijn lange carrière als sporter was dit een nieuwe ervaring. Ik ben fier dat onze familie werd gekozen om deel uit te maken te maken van het verhaal."

"Voor de paardensport is dit mooie promotie", zegt Nicola Philippaerts. "Maar het moeilijkste staat ons nog te wachten en dat is kwalificatie voor de Spelen van volgend jaar. Als team moeten we ons in Aken zien te kwalificeren. Er komen nog vijf landen in aanmerking voor drie plaatsen. Kwalificatie kan nog maar we moeten ons goed voorbereiden."

"Het was best speciaal om thuis en op locatie gevolgd te worden door een cameraploeg", zegt Olivier Philippaerts. "Het team van het productiehuis De Chinezen was telkens goed voorbereid, leefden met ons mee en toonden echt betrokkenheid wat het eindproduct absoluut ten goede zal komen. Voor jonge sporters als Nicola en mezelf is dit een unieke ervaring. Voor de sport is dit een geweldige opportuniteit. Vanaf maandagavond zit ik 8 weken lang aan de buis gekluisterd."

"Afspraak in Rio" loopt vanaf maandag 2 maart acht weken lang op Eén.
Auteur: BG via persbericht Stoeterij Dorperheide
Foto's: Afspraak in Rio - copyright De Chinezen
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian