contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
36236
leden

Nieuws

07/05/2019 | Algemeen | Clubs   |  

Mennen/opleidingen: Mencursus A-brevet

VZW Paardenvrienden organiseert:

MENOPLEIDING: A brevet recreatief enkelspan.

Deze opleiding wordt gegeven door Noël De Schrijver, erkend lesgever bij VLP.

De cursus loopt over een periode van 13 weken en is opgedeeld in twee delen, een deel theorie en een deel praktijk.

Tijdens de 5 weken theorie nemen we het handboek van de VLP door, begeleid door een extra digitale lesbegeleiding (ontwikkeld door de Nodeschfarm, onder leiding van Instructeur Noel De Schrijver en Assistent Igor De Schrijver-Manders.). Dit krijg je mee op stick. Het omvat een samenvatting van het cursusboek onder de vorm van vragen. Met nog enkele extra weetjes. Ook het boek krijg je mee. Je krijgt ook een mentoestel zodoende je de leidselvoering van het Achenbach mensysteem onder de knie krijgt. En 1 jaar verzekering CI bij VLP.

In de praktijk zijn de onderwerpen tuigkennis, koetsen kennis, leren mennen zonder paard, dan met paard en tot slot met paard en koets, omgang met paarden, voeding,...

Op Stal Den Eyck zijn voldoende paarden beschikbaar om te leren mennen. Mits extra vergoeding kan je hier een paard gebruiken. Je kan ook  je eigen paard meenemen maar valt onder eigen verantwoordelijkheid. Tijdstip wordt op voorhand meegegeven.

En als afsluiter: Examendag! Je ondergaat een theorie examen en een praktijkexamen, met als doel uiteindelijk het behalen van het Men-brevet A, recreatief rijden op de weg met koets, afgenomen door een examinator van de VLP.

Start van de cursus Vrijdag 24 mei om 19u30. Kostprijs 395€. Verdere lesdata zijn 17, 24, 31 mei, 7, 14, 21, 28 juni, 5, 12 juli, 2, 9 en 16 augustus. De data kunnen nog aangepast worden. Daarom wordt bij inschrijving gevraagd om een kalender in te vullen wanneer je niet kan komen tijdens de verlofperiode.

Voor meer informatie en inschrijving kan je bellen naar 0474/78 10 44.  


Auteur: TP
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian