contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39830
leden

Nieuws

24/01/2019 | Algemeen | Algemeen   |  

Officials/Dressuur: Juryleden op bezoek bij Carl Hester en Charlotte Dujardin

Vorige week kwamen een 40-tal officials vroeg in de ochtend samen in Sterrebeek en Loppem. Uiteraard niet zonder reden, op het programma: een seminarie bij de Engelse dressuurtop!
Na de lange busrit op maandag hadden de officials nog de mogelijkheid om het stadje Gloucester te bezoeken met haar mooie kathedraal en gezellige pubs. Bij wijze van teambuilding werd er 's avonds gezellige gedineerd en bijgepraat.

Dinsdag was natuurlijk de dag waarvoor iedereen gekomen was: een bezoek aan de accommodatie van Carl Hester en Charlotte Dujardin met een uitgebreide clinic. De officials werden er hartelijk verwelkomd. Na de kennismaking ging Carl Hester van start met de clinic. De meeste paarden werden voorgereden, door Charlotte Dujardin. De officials kregen heel veel informatie mee over de manier van trainen in deze stal, de opleiding van (jonge) dressuurpaarden, het management en de filosofie van de stal. Wat hierbij vooral opviel  is dat alles in het teken staat van het paard. De stal is niet gericht op verkoop, maar eerder op opleiding en differentiatie.


De meeste paarden leven buiten, andere staan meer uren op stal, dit afhankelijk van paard tot paard. Ook in de training en management van paarden uit zich dit: ze krijgen de tijd dat elk paard individueel nodig heeft om rijp te worden voor bepaalde oefeningen... Verder worden de paarden wekelijks gewandeld of getraind in het heuvelachtig landschap, dit ook met het oog op de geestelijke gezondheid van de paarden. De meeste paarden worden er aangekocht als veulen met als doel dat ze kunnen uitgroeien tot Grand Prix paarden en hoeven niet per se te presteren in de proeven voor jonge paarden. De opleiding wordt volledig bepaald met een lange termijnvisie.


Als laatste kregen ze ook een rondleiding. Met 18 stallen op de gezellige binnenkoer, twee pistes (een indoor en een outdoor) is dit een kleine, maar gezellige accomodatie met veel weilanden rondom. Uiteraard konden foto's met de allerberoemdste niet ontbreken. Valegro liet zich gewillig fotograferen met de aanwezigen.
Na dit unieke en boeiende bezoek stond de terugreis op het programma, waar de juryleden uitgebreid de tijd hadden om na te praten. Deze kans werd mogelijk gemaakt door KBRSF en de nationale dressuurcommissie.


 


Auteur: AK
Foto's: Jolien Vandenbussche
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian