contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39738
leden

Nieuws

22/08/2016 | Algemeen | Topsport   |  

Olympische en Paralympische Spelen te Rio

De eerste Olympische Spelen in Zuid-Amerika werden gisteren, op 21 augustus afgesloten. Meer dan 2 weken werd er om Olympische roem gestreden in 42 sportdisciplines door atleten uit 205 landen. In de paardensport zijn er 3 Olympische disciplines: dressuur, eventing en jumping.
 
De eerste discipline die aan bod kwam was de eventing, waarbij 2 VLP-ruiters deelnamen. Joris Vanspringel mikte met Lully des Aulnes op een finaleplaats en die heeft hij ook behaald. Joris kon op zijn 4e Olympische Spelen zijn beste resultaat neerzetten met een mooie 24e plaats (score van 87,9). 
Karin Donckers nam in Rio voor de 6e keer deel aan de Olympische Spelen. Ze stond met Fletcha van ’t Verahof na de dressuur op een 7e plaats, maar jammer genoeg eindigde de Olympische droom in de cross toen Karin van Fletcha viel. 
 
Jorinde Verwimp was de enige Belgische amazone die deelnam in de discipline dressuur. Voor dit 21-jarige VLP-Talent was het haar 1e Olympische ervaring en pas het 2e kampioenschap bij de senioren (na het EK 2015). Helaas kon ze haar niveau van de laatste wedstrijd (CDIO4* Aken 73,071% GP) niet evenaren. Met 70,771% in de Grand Prix eindigde ze met Tiamo op de 35e plaats. 
 
In de laatste discipline, jumping, werden 2 individuele ruiters afgevaardigd. Nicola Philippaerts met Zilverstar T en Jérôme Guèry met Grand Cru van de Rozenberg. Voor Nicola eindigde zijn 1e Olympische Spelen abrupt na 2 weigeringen in de 1e kwalificatieronde. Jérôme heeft met zijn 28e plaats in de finale zijn doelstelling bereikt.
 
De Paralympische Spelen gaan van start op 7 september en eindigen op 18 september. In deze periode zullen atleten uit 176 verschillende landen deelnemen in 23 sporten, waarvan para-equestrian dressuur uiteraard 1 discipline is waar wij bijzonder naar uitkijken. Er zal een Belgische ploeg deelnemen in Rio. 2 VLP-amazones Evelien Van Looveren en Ciska Vermeulen, zullen samen met 2 LEWB-collega’s Michèle George en Barbara Minecci strijden voor topprestaties.  Michèle George heeft 2 gouden medailles van Londen te verdedigen in graad IV. De wedstrijden van para-equstrian starten op 11 september en de laatste proeven worden op 16 september gereden. 
Meer info (klik op onderstaande titels):
Programma en timing Para-equestrian
Site Paralympische Spelen te Rio
 

Auteur: EV
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian