contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40109
leden

Nieuws

04/02/2016 | Algemeen | Algemeen   |  

Opleiding: Coachen met de M-factor!

Dit voorjaar organiseert de Vlaamse Liga Paardensport vzw de opleiding “Coachen met de M-factor” binnen het project Mis de trAin niet. Na het succes in van de afgelopen opleiding, bieden we deze opnieuw aan voor geïnteresserde lesgevers en trainers. 

Wil jij dat jouw sporters met "volle goesting" naar je trainingen komen?  Een sleutelfactor hierin is motiverend coachen! Coaches met de M-factor weten hun sporters te prikkelen, bieden motiverende feedback en betrekken sporters bij het leerproces, zodat ze boven zichzelf uitstijgen.

Voor een coach is het een droom om dagelijks met gemotiveerde sporters te kunnen werken. Jongeren die juist geprikkeld worden, hebben meer goesting om te sporten. Sporters met goesting amuseren zich niet enkel meer, ze zetten ook betere prestaties neer en houden vol bij tegenslag. 

Deze goesting om te sporten staat in contrast met de moetivatie om te sporten. Jongeren kunnen teveel druk ervaren om te presteren en vol te houden vanwege hun coach of ouders. Zo kunnen jongeren zich inspannen om hun coach of hun ouders te plezieren, om kritiek te vermijden of om te bewijzen dat ze getalenteerde spelers zijn. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat moetivatie samenhangt met een grotere kans op drop-out en sneller de deur opent voor faalangst en agressief spel.
Een coach met de M-factor weet het plezier en de goesting om te sporten te versterken, eerder dan druk te zetten en de moetivatie te verhogen.

Deze opleiding wordt gegevens in samenwerking met M-factor. Dit is een initiatief van Ugent & KU Leuven, samen met de Vlaamse Overheid en de sportsector.

De opleiding bestaat uit een algemene initiatie-sessie en 3 intensieve workshops:

De initiatie-sessie: Tijdens deze 2-uur durende sessie krijg je een stevige introductie in de M-factor en maak je kennis met een aantal belangrijke motivationele principes. Tevens worden een aantal praktische "do's & don'ts" meegegeven, waarmee je aan de slag kan gaan om jouw sporters te motiveren. 
Deze sessie kan afzonderlijk gevolgd worden.

Workshop 1:  Aanleren van autonomie-bevorderend coachesgedrag.
Dit doe je door RUIMTE te laten voor plezier, dialoog, duiding, hun ritme, hun stem en positieve feedback.

Workshop 2: Aanleren van competentie-bevorderend coachesgedrag.
Dit doe je door SUCCESERVARINGEN te stimuleren aan de hand van overzicht, vertrouwen, hulp, feedback, opvolging en zelfinzicht.

Workshop 3: Aanleren van binding-bevorderend coachesgedrag.
Dit doe je door een BAND te creëren via aanwezigheid, aanvoelen, steun, warmte, samenhorigheid en positieve sfeer.

Opgelet! Het is niet mogelijk om in te schrijven voor een afzonderlijke workshop. Het is wel mogelijk om afzonderlijk in te schrijven voor de informatie-sessie.

Deelnemers krijgen na het volgen van de initiatiesessie en de workshops hun M-certificaat.

 

DATA, LOCATIE EN AANVANGSUUR
 

Maandagavond 15 februari 2016: initiatie-sessie
Maandagavond 14 maart 2016: workshop 1
Maandagavond 11 april 2016: workshop 2
Maandagavond 2 mei 2016: workshop 3

Sportverblijf Bloso Gent (het bungalow-gebouw rechts van de topsporthal)
Zuiderlaan 14
9000 Gent

Startuur: 19u00
Duurtijd: initiatiesessie= 2 uur, workshop= 3 uur
 

KOSTPRIJS

Initiatie-sessie VLP-leden: € 10
Initiatie-sessie niet-leden: € 20

Initiatie-sessie + 3 workshop VLP-sportkamplesgevers 2015 en 2016: € 30
Initiatie-sessie + 3 workshops VLP-leden: € 40
Initiatie-sessie + 3 workshops niet-leden: € 60

Opgelet! U kunt pas van de korting genieten als uw persoonlijk VLP-lidmaatschap in orde is voor 2016. Het gaat dus over het licentienummer van 8 cijfers. De betalingen en lidmaatschappen worden gecontroleerd op 1/02/2016. Wie niet in orde is met het lidmaatschap 2016 zal gevraagde worden het bijkomend bedrag bij te betalen.
Clubnummers van 4 cijfers komen niet in aanmerking.

 

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan via deze inschrijvingspagina.

 


Auteur: kdc
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian