contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
9813
leden

Nieuws

11/08/2017 | Algemeen |   |  

Opleidingen: nieuwe opleiding Instructeur B

Nieuwe instructeur B opleiding
 
Er is een groot tekort aan lesgevers voor gevorderde recreanten en beginnende wedstrijdruiters. VLP wil daarom samen meer trainers beter opleiden.
 
Na het uitwerken van de leerlijn paardensport zijn er binnen de trainersopleidingen reeds heel wat aanpassingen doorgevoerd om de lesgevers beter voor te bereiden op hun doelgroep. De initiatoropleiding was als instapniveau als eerste aan de beurt.
 
Vanaf 2018 zal er ook een nieuwe instructeur B opleiding aangeboden worden. Hierdoor zal de toekomstige instructeur B nog beter in staat zijn om de gevorderde recreant en de beginnende wedstrijdruiter te begeleiden. Naast inhoudelijke en organisatorische veranderingen zijn ook de toelatingsvoorwaarden aangepast. Eén van de toelatingsvoorwaarden is het behalen van een rijvaardigheidsproef die aantoont dat de kandidaat cursisten de nodige sporttechnische inzichten hebben. Om zoveel mogelijk geschikte kandidaten te selecteren zijn de rijvaardigheidsproeven toegankelijker geworden. Het belang van het geschikte paard is minder groot geworden en dus kunnen de kandidaat lesgevers hun rijvaardigheid aantonen met een minder ervaren of minder getalenteerd paard.  De rijvaardigheidsproeven zijn toegankelijker maar daarentegen niet gemakkelijker geworden, daarom is bijvoorbeeld de verwachte eindscore gestegen van 50% naar 65%.
 
Elke initiator kan alvorens zijn rijvaardigheidsproef te behalen wel al aan de algemene Module 1 van instructeur B starten. Deze module is sporttakoverschrijdend en wordt het jaar rond op vele plaatsen in Vlaanderen georganiseerd. Hiervoor kan je inschrijven op de website van de Vlaamse trainersschool.
 
Na het behalen van de rijvaardigheidsproef kunnen de cursisten in het voorjaar van 2018 de korte disciplineoverschrijdende module 2a starten. Na het slagen van deze module 2a kan er gestart worden met de disciplinespecifieke modules 2b, 3 en 4 voor springen, dressuur of eventing.
 
VLP gelooft in een belangrijke rol voor de trainers om de paardensport kwalitatiever en veiliger te maken, rol van de trainers zal dus in de toekomst sterk toenemen.
 
Meer informatie over de trainersopleidingen kan je terugvinden via volgende link: www.vlp.be/Trainers of via de informatiebundel 'Toelatingsvoorwaarden opleidingen'.
 
Bijlage:
 
 

Auteur: VLP
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian