contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39737
leden

Nieuws

14/12/2015 | Algemeen | Algemeen   |  

Para-equestrian: Parantee lanceert de supersupporter verjaardagskalender

Op 3 december, internationale dag van personen met een handicap, stelde Parantee hun verjaardagskalender voor die kadert in het project "Supersupporter", dat op 18 december gelanceerd wordt. 
In deze kalender staat ook onze para-equestrian amazone: Ciska Vermeulen. 

G-sport in Vlaanderen

Als sportfederatie gelooft Parantee dat iedereen de kans moet krijgen om te sporten, welke beperking je ook hebt. Wij focussen op de mogelijkheden van een persoon met een handicap en niet op de beperkingen. Iedereen kan sporten en Parantee biedt meer dan 30 verschillende sporttakken aan, zowel voor personen met een fysieke, visuele, auditieve of verstandelijke beperking.

Samen sporten is niet alleen gezond maar werkt ook bevorderend op het vlak van integratie. Wij vinden het belangrijk dat onze G-sporters de keuze hebben of zij willen sporten in een exclusieve G-sportclub of aansluiten bij één van de integratieclubs. Zo kunnen sporters die een handicap hebben verworven na een ongeval vaak gewoon blijven sporten in hun eigen sportclub.

Samen met alle collega-organisaties binnen de G-sport in Vlaanderen streeft Parantee ernaar om tegen 2020 20% van de mensen met een handicap aan het sporten te krijgen.

Dit is een ambitieuze doelstelling waar de federatie zich dag in dag uit voor inzet. Ook onze paralympische topatleten vervullen hierbij een belangrijke voorbeeldrol. Topsporters als Peter Genyn en Marieke Vervoort (fysieke handicap, wereldkampioenen atletiek), Florian Van Acker (verstandelijke handicap, Europees kampioen tafeltennis) en Bruno Vanhove (visuele handicap, speler nationaal goalbalteam) kunnen personen met een handicap inspireren en motiveren om ook te starten met G-sport.

Verjaardagskalender Supersupporter

Op 18 december lanceert Parantee vzw het project ‘Supersupporter’. Eén van de acties binnen dit project is de realisatie van een verjaardagskalender.

Parantee liet van dertien (ex)-topsporters prachtige portretten maken. Deze portretten werden gebundeld in een verjaardagskalender, die verkocht wordt via www.parantee.be voor slechts €15 (excl verzendkost).

Met de opbrengst van deze verjaardagskalenders wil Parantee blijven investeren aan de basis van de G-sport. We willen er alles aan doen om G-sport op een laagdrempelige manier te promoten en jong en oud met een beperking aan het bewegen te krijgen. We willen met het project ‘Supersupporter’ ook zoveel mogelijk supporters werven die onze G-sporters aanmoedigen en steunen in hun sportieve ambities.

Op de cover van de kalender staat Marieke Vervoort (atletiek, Diest). Binnenin zie je ook Diederick Schelfhout (wielrennen, Merelbeke), Peter Genyn (atletiek, Kalmthout), Julie Lamberechts (boccia, Lokeren), Jonas Van de Steene (handbike, Zaffelare), Florian Van Acker (tafeltennis, Langemark), Livia De Clercq (atletiek, Deinze), Bruno Vanhove (goalbal, Brugge), Jef Vandorpe (rolstoeltennis, Niel), Ciska Vermeulen (paardrijden, Lokeren), Sven Decaesstecker (zwemmen, Roeselare), Bob Vanacker (rolstoelrugby, Bredene), Elien Allaert (zitski, Wevelgem)
.


Auteur: AK via Parantee
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian