contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40119
leden

Nieuws

07/09/2016 | Algemeen | Topsport   |  

RIO: Paralympische Spelen starten vandaag!


Vandaag starten de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Ruim 4000 atleten uit 176 verschillende landen komen in actie tussen 7 september en 18 september.

Wij kijken uiteraard uit naar de para-equestrian dressuur, waar er een Belgisch team zal deelnemen. Twee VLP / Parantee-amazones Eveline Van Looveren en Ciska Vermeulen zullen samen met twee LEWB-collega’s Michèle George en Barbara Minecci strijden voor topprestaties.

Er zijn tijdens de discipline para-equestrian 11 gouden; 11 zilveren en 11 bronzen medailles te verdelen, per graad drie medailles. Er zijn vijf graden (IA, IB, II, III, IV) dus vijf keer medailles in de individuele proeven, vijf keer medailles in de kür proeven en 1 keer teammedailles.

We stellen graag het team aan jullie voor:

Michèle George was er ook bij in Londen vier jaar geleden en zette toen prachtige prestaties neer. Ze won toen de twee gouden medailles (Individual Test & Freestyle Test) in graad IV. Haar trouwe FBW Rainman, een 14-jarige ruin, is er ook dit jaar terug bij en het duo is klaar om hun titels te verdedigen!


Ook VLP-amazone Ciska Vermeulen heeft al een eerdere Paralympische ervaring. In Londen in 2012 greep ze net naast het podium van de Individual Test, maar met haar vierde plaats liet ze toch een stevige indruk na. Zij rijden in graad IV. Samen met haar paard Rohmeo had ze al een goed seizoen en gaan ze voor een topprestatie in Rio.

Barbara Minecci is na Londen 2012 ook terug van de partij in Rio! De atlete behaalde vorige Paralympische Spelen mooie resultaten met een vijfde plaats in de Team test, een zesde plaats in de Freestyle Test en een achtste plaats in de Individual Test. Barbara is een mooi team met haar opvallende verschijning Barilla, een merrie van 15 jaar. Zij rijden mee in graad II.

Als vierde amazone hebben we VLP-amazone Eveline Van Looveren. Zij doet voor de eerste keer mee aan de Paralympische Spelen en rijden in graad Ia. Samen met haar paard Exelent, een 12 jarige ruin behaalde ze de laatste jaren uitstekende resultaten en ze is dus helemaal klaar voor haar paralympisch debuut!

Voor Walter Van Haegenborgh zijn het zijn eerste Paralympische Spelen als chef d'équipe.
Afgelopen weekend vertrokken de paralympische ruiters en paarden naar Rio. Op zondag 11 september vinden de eerste wedstrijden para-equestrian plaats. In onderstaande tabel kan je terugvinden wie wanneer aan de start komt met de Belgische aanvangstijden:

Dag Datum Belgische tijd Graad Proef
Ruiter
Woensdag  7 september 22:30 uur openingsceremonie 
 
 
Zondag 11  september 19:00 uur graad IB
graad III
Team test
 
Maandag 12  september 15:00 uur graad IV 
graad IA
Team test
Ciska en Michèle
Eveline
Dinsdag  13  september 15:00 uur graad II
graad III
Team test
Individuele test
Barbara
 
Woensdag 14  september 15:00 uur graad IV
graad IB
Individuele test
Individuele test
Ciska en Michèle
 
Donderdag 15  september 14:00 uur graad II
graad IA
Individuele test
Individuele test
Barbara
Eveline
Vrijdag 16  september 14:00 uur alle graden Kür op muziek  

Sommige evenementen worden ook live uitgezonden op beide zenders, met name de openingsceremonie (7/09) en de sluitingsceremonie (18/09). Sporza zal ook finales van de Belgen streamen op Sporza.beRTBF Auvio brengt bovendien elke dag twee lange samenvattingen van de hoogtepunten in Rio.

Het officiële programma en de timing kan je ook hier vinden. Op deze website van de Paralympics kan je de algemene informatie vinden.
Volg ook de facebookpagina van Equifans om op de hoogte te blijven van het hele gebeuren in Rio!
Auteur: E VW
Foto's: Equifans
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian