contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40184
leden

Nieuws

17/08/2018 | Algemeen | Topsport   |  

Road to Tryon 2018: Een hippisch totaalevenement

De FEI World Equestrian Games zijn het vierjaarlijkse treffen van alle FEI erkende disciplines en dat maakt dit gebeuren toch wel echt speciaal. In onze vorige teksten hebben we al stilgestaan bij wat de Olympische disciplines en de Para-equestrian te verwachten hebben in Tryon, maar er is veel meer want de Belgische delegatie is nog veel groter.

Voor deze Wereldspelen vaardigt de Koninklijke Belgische Ruitersport Federatie in totaal 28 atleten af met 40 paarden. We hebben in bijna alle disciplines een team aan de start. Enkel voltige ontbreekt nog in de Belgische selectie. Laat er ons van uitgaan dat de evolutie van deze discipline die binnen de schoot van onze federatie werd ingezet ook de komende jaren wordt verdergezet zodat we binnen vier jaar ook daar een team kunnen afvaardigen. Op zondag 16 september wordt het Belgisch Kampioen voltige georganiseerd in het Zilveren Spoor in Moorsele, een aanrader om te gaan kijken!

Ook horseball is een discipline die in Vlaanderen en in België aan een opmars bezig is, momenteel wordt ze niet georganiseerd en gecoördineerd door FEI en hebben ze helaas geen plaats op de Wereldspelen van Tryon. Wie weet komt daar ooit verandering in?

De andere niet Olympische disciplines

MENNEN

De drie VLP-menners Glenn Geerts, Edouard Simonet en Dries Degrieck behaalden vorig jaar op het Europees Kampioenschap de bronzen teammedaille. Een uniek resultaat en omwille van dit resultaat werd bewust gekozen om dit menteam af te vaardigen naar Tryon. De equipe wist de voorbije maanden de goede resultaten te bestendigen en dus vertrekken zij met een optimale voorbereiding en vol vertrouwen richting Tryon.

ENDURANCE

Het lange afstandsrijden is een discipline waar België ook een geschiedenis in heeft. Het Belgische team bestaat hier uit drie leden van LEWB (Carine Boulanger, Céline Just en Louna Schuiten) en één VLP-er Peter Bastijns. In deze discipline wordt de conditie van de paarden tijdens de wedstrijd heel nauwgezet opgevolgd. Goede voorbereidingen zijn dus cruciaal en ook hier vertrekken we met een goed gevoel en met gezonde verwachtingen naar Amerika.

REINING

Op de WEG 2014 te Caen zorgden onze reiningtoppers voor de zilveren team medaille. Dit jaar moet een medaille opnieuw een doelstelling zijn want het Belgisch team bestaat uit wereldtoppers. De vier leden van VLP die de ploeg vormen staan met z’n allen in de top 30 van de wereld. Cira Baeck (nummer drie van de wereld), Bernard Fonck, Ann Fonck-Poels en Dries Verschueren deden trouwens eerder al prachtige resultaten. Dus we duimen dat ze dit werk ook in Tryon verderzetten. Het reiningteam werd trouwens vorig jaar Europees Kampioen en Bernard Fonck deed er nog eens een individuele Europese titel bovenop. Een unieke prestatie!

De Olympische disciplines

JUMPING

Ook in jumping vaardigen we een jonge ploeg af met Pieter Devos, Niels Bruynseels, Nicola Philippaerts, Jos Verlooy en reserveruiter Gregory Wathelet. De ploeg die eerder dit jaar de landenprijs won in Rotterdam.

De ploeg is ondertussen bekend, hun resultaten eerder dit jaar ook. Wist je trouwens dat in de top 50 van de wereld (Longines Ranking) momenteel 7 Belgen een plaats hebben. En bovendien vinden we in deze top 50 maar liefst 5 gewezen VLP Talenten van het Jaar.

Het spreekt voor zich dat ondermeer door de winst in de Longines FEI Nations Cup Divisie 1 en door de ereplaatsen die de Belgen eerder dit jaar wisten te veroveren, we met vol vertrouwen de Belgische ploeg zien vertrekken richting Tryon.

DRESSUUR
Eerder bespraken we al de gezonde mix van deze ploeg. De 4 dressuurruiters hebben allen reeds ervaring van eerdere kampioenschappen en ook hier zijn er 2 huidige VLP-talenten opgenomen in de WEG-selectie. De talenten Jorinde Verwimp en Laurence Roos, zullen samen met Jeroen Devroe en Fanny Verliefden hun beste beentje voorzetten op Amerikaanse bodem.

EVENTING

De Vlaamse leading lady Karin Donckers is de aanvoerder van de ploeg met Joris Vanspringel als andere ervaringsdeskundige en Giel Vanhouche als derde VLP-er. Samen met het Waalse toptalent Lara de Liedekerke nemen ze allen hun ervaring van vorige kampioenschappen mee naar “the USA”.

PARA EQUESTRIAN

Michèle George is er dit jaar niet bij, maar de selectie van Manon Claeys, Barbara Minecci, Eveline Van Looveren en Ciska Vermeulen is daarom niet minder. Stuk voor stuk gedreven en gebeten amazones die zeker en vast hun mannetje zullen staan.


Auteur: GM
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian