contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40184
leden

Nieuws

13/08/2018 | Algemeen | Topsport   |  

Road to Tryon 2018: Verwend met Vlaams Talent!

Verwend met Vlaams talent

Zeven “VLP Talenten van het Jaar” maken deel uit van de selectie voor Tryon. Het talentenprogramma van de VLP heeft zijn vruchten duidelijk afgeworpen.

Het talentenplan van de Vlaamse Liga Paardensport bestaat ondertussen 10 jaar. Al 10 jaar lang ondersteunt de Vlaamse Liga Paardensport de jeugd in de drie Olympische disciplines door dit gecombineerd talentendetectieprogramma en -opvolgingssysteem. De voorbije jaren werden er geïndividualiseerde opleidingstrajecten uitgestippeld en begeleiding op poten gezet voor onze jeugdige talenten. Jaar na jaar werden er middelen geïnvesteerd in stages, voedingsbegeleiding voor ruiter en paard (dankzij de jarenlange trouwe VLP-partner Cavalor), fysische en mentale ontwikkeling van onze jonge sporters en het moge duidelijk zijn dat het talentenplan gewerkt heeft!

Wanneer de KBRSF vorig vrijdag de finale selectie bekendmaakte werden maar liefst zeven (ex) talenten, waarvan zes (gewezen) talenten van het jaar, waarvan nu nog vier talenten in het talentenplan zitten, geselecteerd voor Tryon.  We zijn daar uiteraard bijzonder blij mee, want zo zijn we toch verwend met het talent dat we in huis hebben.

In jumping bestaat de ploeg die gaat strijden stuk voor stuk uit Vlaamse talenten. Niels Bruynseels (Talent van het jaar in 2007), Pieter De Vos (Talent van het jaar in 2008), Nicola Philippaerts (Talent van het jaar in 2011) en Jos Verlooy (Talent van het jaar in 2013), aangevuld met de Waalse topruiter Gregory Wathelet vormen daar de Belgische afvaardiging. We kunnen duidelijk spreken van een generatiewissel in deze selectie. Tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012 was Gregory Wathelet nog de jongste ruiter van de ploeg. Nu, 6 jaar later, mag hij zich tot senior kronen van deze equipe. Het kan verkeren.

Deze vier talenten vormden meteen ook al eerder dit jaar de ploeg die huiswaarts keerde met de overwinning in de Nations Cup van Rotterdam, een overwinning die er mee voor zorgde dat België dit jaar winnaar is van de Divisie 1 van de Longines FEI Nations Cup Jumping !

Maar ook in dressuur is Jorinde Verwimp (Talent van het jaar in 2014) één van de sterkhouders in ons nationaal team.  Het Talent van het jaar van 2017, Laurence Roos, vormt ook één van de combinaties die mee richting Tryon trekt.  Ook Fanny Verliefden maakte deel uit van het VLP Talententeam in 2007 en 2008. Het kwartet dressuurruiters bestaat verder uit vaste waarde Jeroen Devroe.

De derde Olympische discipline, eventing, heeft een ploeg die bestaat uit Karin Donckers, Joris Van Springel en Giel Vanhouche, samen met het Waalse talent Lara De Liedekerke.

Binnen deze Belgische delegatie voor de Olympische disciplines vinden we 11 VLP leden en binnen deze Vlaamse delegatie zijn maar liefst 7 Talenten doorgestroomd uit het VLP-Talententplan en hebben maar liefst 6 ruiters/amazones de titel “Talent van het Jaar” achter hun naam staan.

VLP is bijzonder blij op deze wijze mee bijgedragen te hebben aan de ontwikkeling van onze jeugd en zal ook in de toekomst hier verder op inzetten.  Sedert twee jaar heeft ook Sport Vlaanderen zijn steun toegekend aan ons talentendetectie en – ontwikkelingsprogramma zodat we dit nog verder kunnen uitbouwen. We zullen resoluut verdergaan op de ingeslagen weg.

Bovendien zien we ook in andere disciplines heel wat jong talent aankloppen. De afgevaardigde menploeg staat met stip genoteerd bij de bookmakers.  Glenn Geerts, Edouard Simonet en Dries Degrieck zijn eveneens drie jonge Vlaamse talenten die met een groot engagement richting Tryon vertrekken.

De ganse Belgische equipe, over alle disciplines heen, vormt zo een perfecte mix tussen ervaring enerzijds en jong talent anderzijds. Laat ons hopen dat het een ideale mix is om prachtige resultaten neer te zetten en hopelijk met een karrevracht aan medailles terug te keren.


Auteur: GM
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian