contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
35026
leden

Nieuws

08/04/2019 | Algemeen | Algemeen   |  

Jumping: Terugblik naar de Belgische delegatie in Göteborg

Vier Belgische ruiters, François Mathy Jr. en VLP'ers Niels Bruynseels, Pieter Devos, en Olivier Philippaerts, kwamen aan de start tijdens de Werelbekerfinale in Göteborg, afgelopen weekend. Geen top drie, wel een mooie vijfde plaats voor Niels Bruynseels tijdens de superfinale.

 

Eerste ronde

Tijdens de eerste ronde van de Wereldbekerfinale (1m60) hebben onze Belgische combinaties topprestaties neergezet. Pieter Devos behaalde een tweede plaats met Apart. Maar ook Olivier Philippaerts liet zien dat hij in vorm is en eindigde op een derde plaats met H&M Legend of Love. Verder namen François Mathy Jr. en Casanova de l’Herse de vierde plaats voor hun rekening. Ook Niels Bruynseels eindigde in de top 10 op een negende plaats met Delux van T&L.

In de nevenrubrieken schitteren onze Belgen aan de top. Tijdens de CSI5* 1m50 rubriek snelde Pieter Devos opnieuw naar de tweede plaats, deze keer met Flash. Ook Gudrun Patteet liet de moed niet zakken en eindigde op een mooie vierde plaats met Sea Coast Valdelamadre Clooney. Ook in de Youngster tour sprong Gudrun Patteet in de prijzen. Ze stuurde haar BWP merrie Sea Coast Monalisa van ’t Paradijs naar een zesde plaats.

Tweede ronde

Na de tweede ronde van de Wereldbekerfinale kwamen er heel wat wijzigingen in het klassement. Steve Guerdat zakte van de eerste naar derde plaats en zo kwam de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar op plaats één te staan. Onze landgenoten Niels Bruynseels en Olivier Philippaerts mochten in de superfinale starten vanop een vierde positie.

Ook in de nevencompetities hebben de Belgen opnieuw knappe prestaties neergezet. Gudrun Patteet won de finale van de Youngster Tour met haar merrie Sea Coast Monalisa van ’t Paradijs. In de ‘Gothenburg Trophy’ kon Gudrun Patteet weer een foutloze barrage afleggen en behaalde zo een vierde plaats.

Superfinale

Met Steve Guerdat op de eerste plaats en Martin Fuchs op de tweede plaats in de voorlopige tussenstand was het zeker dat de Zwitsers een grote kans maakten op de winst. Toch voelden zij de hete adem van de andere combinaties in hun nek. Uiteindelijk was het Steve Guerdat die zijn derde Wereldbekerfinale won. Martin Fuchs sprong naar het zilver en de Zweed Peder Fredrichson mocht het brons in ontvangst nemen.

Het beste Belgische resultaat kwam van Niels Bruynseels, hij eindigde op een knappe vijfde plaats met de tienjarige Delux van T&L. Olivier Philippaerts behaalde een mooie zevende plaats met H&M Legend of Love.


Auteur: HM
Foto's: Paardenfotograaf
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian