contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40109
leden

Nieuws

24/04/2017 | Algemeen | Topsport   |  

Topsport: Geslaagde editie van Jumping Antwerpen met winst voor VLP-Talent Emilie Conter

Jumping Antwerpen zit er al weer op. De nieuwe locatie en nieuwe formule bleken een schot in de roos want ook deze editie was opnieuw een succes. Tal van topruiters en amazones zakten af naar Antwerpen.

VLP-Talent Emilie Conter zette op zaterdag een topprestatie neer. Zij won met haar paard Espyrante de Grote Prijs CSI2*. Het jonge talent (lid van het VLP-Talententeam in het B-kader) was in topform want ze won in Antwerpen eerder ook al een CSI2*-proef.

 

Het werd in de Grote Prijs een VLP-feestje met een volledig Belgisch gekleurd podium. De tweede plaats ging naar Wouter Devos met Emporia van 't Holeinde en de derde plaats was voor Niels Fockaert met Ballerina van den Aard.

CSI2* Grand Prix Table A with two rounds 1 m 45

1. Emilie Conter – Espyrante 0 – 0 – 48,18 sec.

2. Wouter Devos – Emporio van ’t Holeinde 0 – 0 – 49,36 sec.

3. Niels Fockaert – Ballerina van den Aard 0 – 0 – 49,73 sec.

6. Dominique Hendrickx – Bacardi les Hauts 0 – 51,42 sec.

7. Thibault Philippaerts – Extra 0 – 0 – 52,63 sec.

8. Claire Putters – Fa Belle van Sombeke 0 – 0 – 55,07 sec.

9. Jody Bosteels – Daytona de Muze 0 – 0 – 55,07 sec.

10. Boy-Adrian Van Gelderen – Be Cool 0 – 4 – 50,13 sec.

 

Op zaterdagavond werd de Grote Prijs CSI5* verreden. Er was een grote opkomst voor deze proef met een indrukwekkend deelnemersveld. De 12 beste combinaties uit de eerste ronde kwamen aan de start en Michael Whitaker kon deze rubriek op zijn naam schrijven. Samen met de 11-jarige merrie Jb's Hot Stuff wist hij in een tijd van 37,20 seconden door de finish te rijden. Daniel Deuser en Cornet d'Amour waren waren 37 honderdsten trager en eindigden op de tweede plaats. Piergiorgio Bucci en Casallo Z vervolledigden het podium met een tijd van 37,73 seconden.

Beste Belg in deze GP was Gudrun Patteet, zij sprong een foutloze ronde en eindigde op de zesde plaats. VLP-Talent Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love eindigden op een tiende plaats.

Tijdens de eerste editie van de JumpingClash Challenge eindigde onze landgenoot en jongste deelnemer Constant Van Paesschen op een mooie vierde plaats. De Fransman Patrice Delaveau wist deze proef met een foutloze ronde in 29,25 seconden op zijn naam te schrijven tijdens een spannende battle tegen de Italiaan Emanuele Guaudiano. 

Alle resultaten van Jumping Antwerpen vindt u hier.

 


Auteur: EVW
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian