contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
34209
leden

Nieuws

31/03/2009 | Algemeen | Algemeen   |  

Vlaamse Federatie voor Paardenwedrennen (vzw) erkend

Bij ministerieel besluit van 5 februari 2009 heeft minister-president Kris Peeters, Vlaams minister voor landbouwbeleid, de vzw Vlaamse Federatie voor Paardenwedrennen (VFP) erkend om het stamboek van de rassen Belgische Draver en Engels Volbloed bij te houden...

Het besluit regelt eveneens de toewijzing van VFP aan de fokkerijsector paarden en ezels, waarvoor de Vlaamse Confederatie van het Paard (vzw) de leidende vereniging is.

 

Hierdoor is de VFP gemachtigd om het stamboek bij te houden van twee belangrijke rassen van renpaarden, met name de Belgische Draver en het Engels Volbloed.

 

De erkenning vormt een eerste en belangrijke stap om de renpaardensport in Vlaanderen te laten heropleven.  De fokkers van Belgische Dravers en Engelse Volbloeden doen momenteel nog beroep op de diensten van vzw Belgische Federatie voor Paardenwedrennen (BFP). BFP telde eind vorig jaar 1417 Vlaamse leden voor het ras Belgische Draver en 201 leden voor het ras Engels Volbloed. Voor die dienstverlening kunnen zij vanaf nu terecht bij de pas erkende VFP. 

 

Door deze erkenning krijgt VFP de machtiging om over het ras Belgische Draver en het ras Engels Volbloed de foktechnische gegevens in te zamelen en beide rassen te registreren en te certificeren volgens de raseigen en internationaal aanvaarde foktechnische regels. Die foktechnische gegevens houden in hoofdzaak verband met de afstamming en de wedstrijdprestaties van de paarden en hun bloedverwanten. Op verzoek van haar leden zal VFP tevens het passende identificatiedocument uitreiken. Dat identificatiedocument, in paardenmiddens paspoort genoemd, geldt voor het leven en over het ganse grondgebied van de Europese Unie.

 

De Vlaamse Federatie voor Paardenwedrennen is bereikbaar op het adres van de maatschappelijke zetel, Geraardsbergsesteenweg 215 te 9860 Oosterzele, email pdr@trotting.be telefoon 0478 48 44 91. Het stamboeksecretariaat voor het ras Engels volbloed is gehuisvest aan de Rekestraat 20 te 9500 Geraardsbergen, email dir@jockey-club.be telefoon 0476 30 89 36. Het stamboeksecretariaat voor het ras Belgische Draver is gevestigd op het adres van de maatschappelijke zetel.


« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian