contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
9805
leden

Nieuws

19/10/2010 | Algemeen | Topsport   |  

WEG: Dopingtesten Kentucky negatief !

Goed nieuws van het dopingfront. Op de voorbije Wereldruiterspelen in Kentucky zijn geen verboden middelen aangetroffen bij de gecontroleerde paarden. Hier volgt het bericht van de KBRSF:

'In een persbericht laat het FEI weten dat alle bloed- en urinestalen die tijdens de FEI Alltech World Equestrian Games genomen werden negatief waren voor alle verboden middelen.
Volgens de veterinaire reglementen moeten stalen van 5 % van de deelnemende paarden getest worden maar in Kentucky werden 11 % van de 752 paarden getest. Een totaal van 140 stalen werd genomen van 82 paarden, bloed werd van alle paarden genomen, urine wanneer mogelijk. Alle individuele medaillewinnaars werden getest evenals een lid van elk winnend team. Daarnaast werden ook nog willekeurige stalen genomen tijdens het 16-daags evenement.
FEI president HRH Prinses Haya verklaart : "Dit is een groot succes voor iedereen die te maken heeft met paardensport en is de best mogelijke ruggesteun voor de Clean Sport campagne van het FEI."  '

Auteur: BG
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian