contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
14478
leden

Nieuws

07/02/2018 | Dressuur |   |  

Dressuur: Dressuurupdate 1

De VLP dressuurcommissie wou bij aanvang van haar legislatuur de communicatie tussen de VLP-commissie, de ruiters en alle betrokkenen duidelijker en transparanter maken. Via deze raadpleging van de VLP website kunnen jullie de "DRESSUURUPDATE" periodiek terugvinden. Daarnaast willen we jullie ook via een dressuurnieuwsbrief graag op de hoogte brengen van de projecten waar de VLP-commissie aan werkt.

De VLP-dressuurcommissie wil haar realisaties 2017 met jullie delen:

We lanceerden in 2017 nieuwe provinciale dressuurproeven.
Met een nieuwe onderverdeling zowel tussen de verschillende niveaus als binnen één niveau, scheppen we meer transparantie en duidelijkheid.

 

 

 

De tweede editie van de "Battle" was opnieuw een succes. Ruiters, trainers, juryleden,... smeten zich volledig in de interessante discussies.

 

 

 

De winnaars van de Youngster Cup mogen het VLP demoteam vertegenwoordigen dat onder leiding van Annick de Spiegeleer een mooie carroussel toonden op verschillende evenementen. Het demoteam zal ook dit jaar weer op verschillende evenementen te zien zijn, zoals Flanders Expo en Kerstjumping Mechelen,....

 

 

Door de wedstrijdgerichte trainingsdagen, geven we al onze ruiters de kans om te oefenen in een wedstrijdgerichte situatie.
Dit nieuw initiatief zal ook in 2018 verder uitgebouwd worden en frequent georganiseerd worden.
Zo zien we reeds in maart een trainingsdag voor alle niveaus en een trainingsdag specifiek voor jonge paarden.

 

 

We kochten een PIXIO camerasysteem om steekproefsgewijs proeven te filmen en deze beelden te gebruiken in het opleidingssysteem van het jurykorps. Wij denken via deze weg eventuele verschillen in het oordeel, langzaam weg te werken.

 

 

 

Wij werken met een nieuwe docent in de opleiding van het jureren van jonge paarden. Niemand minder dan toptrainer, TON DE RIDDER, neemt deze honneurs waar.

 

 

 

Je hoeft geen topruiter met een toppaard te zijn om van bepaalde voordelen te kunnen genieten. Wij organiseren sinds een tweetal jaar "DRESSAGE FOR ALL", een stage-aanbod bij verschillende Belgische toptrainers, voor de provinciale ruiters. Dit bestaat uit DRIE lessen en EEN wedstrijdbegeleiding op een wedstrijddag naar keuze.

 

 

 

We organiseerden voor onze jonge (tot 25 jaar) provinciale ruiters een interliga-wedstrijd onder de noemer "Elite cup".  VLP-ruiters nemen het in de finale op tegen de LEWB-ruiters. De finale werd uitgevochten in Mechelen op de kerstjumping met een kür op muziek. Ook dit project zal verder gezet worden dit jaar.

 


Auteur: Dressuurcommissie
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian