contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40133
leden

Nieuws

06/08/2016 | Dressuur | Algemeen   |  

Dressuur: Tahnee Meyssen Belgisch kampioen bij de pony's

Vandaag stonden de küren op muziek de Bronze Cup, Silver Cup, BK pony's en de troosting voor de Bronze, Silver en Gold Cup op het programma. Ook Dré van de VLP komt een kijkje nemen op het FDE.
De troosting voor de Silver Cup, waarin 4 combinaties deelnamen, werd gewonnen door Sophie Van Lent-Baetens met Wauw Hit. Ze reed 68.395% bij elkaar.
Rob Van Puijenbroek behaalde de overwinning in de troosting van de Gold Cup. Hij reed met Sandloh Begijnhoeve 67.789% bij elkaar. Tess Mertens en Zaniro werden 2e met 65,579% en Liesbeth Leenaerts en Alonso reden zich naar een 3e plaats met 65.184%.
                                                              
Nick Van Laer en Just A Little Bit Krack V/h Klaverhof winnen overduidelijk de kür van de Bronze Cup met 72.050%. Erik Goen en Celene reden zich naar een 2e plaats met 69.875%. Cindy Schuurmans moest vandaag tevreden zijn met een 3e plaats. Zij en Domingo kregen 69.850%.                                                             
In het eindklassement van de Bronze Cup doet Nick Van Laer haasje over met Cindy Schuurmans. Hij wordt 1e en Cindy Schuurmans 2e. Erik Goen wordt 3e.
                                                                 
In de Kingsley Senior Challenge hielden de ruiters het spannend tot op het laatste moment.
Jeroen Devroe en Eres DL zetten een knappe kür neer die een resulteerde in een mooie score van 76,550%. Jeannette Haazen en Dabanos D'o4 halen het met 73.075% en halen het zo nipt voor Laurence Roos en Fil Rouge die 73.025% behaalden.
                                                                  
Het podium van de eindranking van de Kingsley Senior Challenge is dezelde als het podium van de kür op muziek.
An Proesmans reed haar Edon naar een overwinning in de troosting van de Bronze Cup. Zij behaalde 67,343%. Laura Van de Moortel en Enrico VM (65,600%) behaalden de 2e plaats en de 3e plaats was weggelegd voor Justine Thys met Florian (65,114%).
De Kür op muziek in de Silver Cup werd gewonnen door Philippa Johnson-Dwyer met Lord Louis. Zij behaalden 70,375%. De kür van Deborah Van Den Berghe en Bitou was voor de juryleden 70.025% waard. Anne Ponsaerts en Carrera werden 3e met 69.750%.
                                                                  
In de eindranking van de Silver Cup behoudt Tom Franckx zijn leiderspositie. Deborah Van Den Berge krijgt de zilveren medaille om en Erik Goen wint brons.
                                                                  
Ook het BK voor pony's werd vandaag afgerond. Tahnee Meyssen steekt er ook in kür met kop en schouders bovenuit. Ze wont met Matcho D Prinsenhof met 73,075% . De 2e plaats is voor Yana Rynders en Enzo Leco die een knappe 72.100%bij elkaar reed. Demi Van Broeck reed de hoogste score van haar BK bij elkaar. Haar proef met Caspar W was vandaag goed voor 70,100%. Alle ruiters op het podium halen dus de kaap van 70,00%. Dat geeft alvast goede vooruitzichten naar het EK pony's.
                                                                                                                           
Het podium van de eindranking is precies hetzelfde als het podium van de kür op muziek.
                                                                

Alle resultaten van deze editie van Flanders Dressage Event zijn terug te vinden via Equibel.
De startlijsten voor zondag zijn eveneens terug te vinden via Equibel.


Auteur: AK
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian