contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40184
leden

Nieuws

03/10/2016 | Dressuur | Algemeen   |  

Dressuur: Winnaars Youngster Cup op stage bij Dressuurstal Van Baalen


Op zaterdag 1 oktober kregen de winnaars van de Youngster Cup een stage aangeboden in het Nederlandse Brakel bij Dressuurstal Van Baalen.
Coby Van Baalen is een bekende Nederlandse dressuuramazone, die samen met haar dochter Marlies en nicht Marrigje de succesvolle dressuurstal Van Baalen uibaat. Deze dames rijden zelf en begeleiden verschillende succesvolle combinaties. Stal Van Baalen heeft sinds enkele jaren een prachige vernieuwde accomodatie, dus zeker deze stagedag was zeker de moeite waard.
De ruiters en hun familie werden rond de middag onthaald en kregen een tas lekkere soep en broodjes aangeboden. Na deze gezellige lunch gaf Coby een presentatie over het ontstaan van de stal. Bij Stal Van Baalen zijn ook altijd enkele working students aan het werk en Suzanne Glas gaf ons uitleg over haar taken. Daarna mochten de ruiters een les bijwonen van Coby Van Baalen aan een van de stalruiters, Jos Hogendoom, met de eigen gefokte 4-jarige Habibi DVB. Ze wilde de ruiters laten zien hoe zij een jong paard opleiden. Nadien kwam Marrigje erbij en zij gaf een rondleiding door de stallen waar de ruiters ook een beter zicht kregen op het stal management en het dagelijkse reilen en zeilen.

Na deze rondleiding werd het tijd om op te zadelen! De amazones werden in groepjes verdeeld. Yannick Lambrichts (Ishar) en Amber Janssens (Vanto) kregen les van Coby, Sophie Genné (Good Hope SDS) en Amber Geens (Extravaganté van de Kempenhoeve) kregen les van Marrigje. Daarna volgde nog een uurtje waarbij Sophie Vanormelingen (Scampolo) en Britt Gellens (April) bij Coby les hadden en Lani Elsen (Ostara's Saffier) ook bij Marrigje.
Na de inspannende lessen met veel tips en 'huiswerk' was het tijd voor de afsluitende openbare clinic. Marlies kwam erbij met haar paard Ben Johnson en gaf ons uitleg hoe zij haar paard voorbereidt op de oefeningen voor de Grand Prix. 

Het was een leerzame en interessante dag en de ruiters en hun ouders keerden vol inspiratie terug huiswaarts. Op naar een volgend seizoen Youngster Cup!

Tijdens deze dag werden er enkele foto's genomen. Deze kunnen jullie HIER terugvinden!


Auteur: E VW
Foto's: VLP
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian