contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
13979
leden

Nieuws

16/01/2017 | Dressuur | J2L Youngsters Cup   |  

Dressuur: Youngsters Cup voor pony's en Interprovinciaal kampioenschap voor paarden

De VLP-dressuurcommissie heeft in samenwerking met alle Vlaamse provinciales besloten om het Vlaamse dressuurlandschap te herwerken en vereenvoudigen.
  • Hierin stonden 2 grote peilers voorop:
  • - Nieuwe dressuurproeven op provinciaal niveau 
  • - Herwerken van verschillende cups/ rankings/ stageprojecten tot een
      eenvoudiger concept
Sinds 2015 werd hieraan gewerkt en een aantal zaken zijn intussen reeds ingeburgerd in het landschap: de stages binnen "Dressuurproject" werden onder 1 grote noemer geplaats "Dressage For All". Deze stages zijn steeds druk bevolkt en zo ook een succes. In 2017 zullen er zowel voor nationale, als provinciale ruiters stages georganisseerd worden binnen dit project.

De nieuwe dressuurproeven zijn een maand geleden gepubliceerd en ook hier ontving de VLP-dressuurcommissie positieve reacties. Een aantal onder deze proeven zijn reeds licht aangepast. De definitieve proeven zullen vóór de start van de beschermde periode (15/03/2017) online gezet worden.
Er wordt nog gewerkt aan een provinciale proef voor 6-jarige paarden, die eerstdaags wordt toegevoegd aan de nieuwe proeven.

De VLP-commissie heeft op voorstel van de Vlaamse provinciales besloten om de Youngsters Cup met bijhorende finales enkel nog te organiseren voor pony's. Ponyruiters zullen vanaf 2017 niet meer kunnen starten op het Interprovinciaal kampioenschap, dit is enkel voor paardruiters. Iedere provinciale bepaalt zelf de selectieprocedure voor het Interprovinciaal kampioenschap. Verder kunnen paardruiters nog terecht in de Cavalor Cup en verschillende rankings en kampioenschappen georganiseerd door de provinciales.
Voornaamste reden voor de hervorming van het landschap is versnippering tegengaan. In het verleden moesten ruiters vaak kiezen welke cup/kampioenschap zij als doel voor ogen stelden. En zoals het spreekwoord zegt is kiezen altijd een beetje verliezen. Bovendien waren het ook vaak dezelfde ruiters die in de verschillende rankings/ Cups deelnamen. Deelname aan verschillende cups, kampioenschappen,... maakt het seizoen soms onnodig heel zwaar, met meer kans op blessures.

In het VLP-dressuurreglement 2017 zullen bovenstaande vernieuwingen opgenomen worden en verduidelijkt worden. Op dit moment is deze versie nog niet gepubliceerd, maar raadpleeg deze zeker voor de start van de beschermde periode.

De VLP-dressuurcommissie wenst alle ruiters alvast heel veel succes met de voorbereidingen voor het de wedstrijden!


Auteur: AK
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian