contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40135
leden

Nieuws

25/04/2017 | Dressuur | Algemeen   |  

Dressuur/officials: 2e editie De Battle was een succes!

Gisterenavond, 24 april 2017, was iedereen welkom op de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke voor de tweede editie van De Battle. Tijdens deze debatavond met als thema "Neuzen in dezelfde richting?!" gingen vijf dressuurtrainers en vijf juryleden met elkaar in dialoog op basis van wedstrijdgericht beeldmateriaal. 

Het doel van deze avond was om alle meningen van zowel de juryleden, trainers en het publiek op één lijn te brengen en aan de hand van deze visies een duidelijk beeld te kunnen vormen waar er met deze discipline in de toekomst naartoe wil gewerkt worden.

 

Het panel van de juryleden bestond uit Dominque Rimanque, Olivier Smeets, Piet Imschoot, Didier Deschauwer en Jo Cauwberghs.  Zij moesten het opnemen tegen een kritisch trainerspanel bestaande uit Sophie Van Lent-Baetens, Jeroen Devroe, Peter Pieters, Carmen De Bondt en Isabel Cool.

Het hele debat werd door Mathias Wentein in goed banen geleid en volgende onderwerpen kwamen aan bod: achterwaarts gaan, middenstap, uitgestrekte stap, de kurzkehrt, de stappirouette, arbeidsdraf en de galoppirouette. Tijdens De Battle kwamen zowel de pannelleden als het publiek aan het woord. Er werd gevraagd om punten te geven en uitleg te geven bij de keuze. Het publiek kon vragen stellen en hun bedenkingen meedelen. 

 


Auteur: HB
Foto's: VLP & Mathias Wentein
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian