contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39964
leden

Nieuws

09/08/2019 | Dressuur | Algemeen   |  

Jumping/dressuur: Meer dan 800 jonge paarden naar Belgisch Kampioenschap in Gesves

Binnen enkele dagen gaan de Belgische Kampioenschappen voor jonge spring- en dressuurpaarden van start.

In totaal zijn er 963 paarden ingeschreven. Naast de kampioenschappen voor jonge springpaarden, is er ook het BK jonge dressuurpaarden en zijn er fokkerijwedstrijden, met proeven model en gangen voor veulens van dit jaar en vrijspringen voor 2 en 3-jarigen, alsook de traditionele wedstrijd “De medaille van de Koning”.

Voor dit BK werden de paarden voorafgaandelijk geselecteerd. Bij de springpaarden komt de grootste groep uit de STX-Cyclus, maar er kwamen ook 450 paarden opdagen voor de afzonderlijke kwalificatiewedstrijd, waarvan er 128 paarden werden weerhouden. Iedereen wil in Gesves rijden. Deze wedstrijd heeft door zijn jarenlange traditie een mythische status verworven. De kwalificatie-eisen voor het BK zijn de voorbije jaren niet wezenlijk veranderd in de 4, 5 en 6 jarige reeksen, maar het enthousiasme bij de ruiters om deel te nemen aan dit evenement is zo groot, dat we dit jaar op 12 augustus met meer dan 800 springpaarden van start gaan.

Ondanks deze overvloed aan deelnemers zal het organisatiecomité er alles aan doen om alle deelnemers in zo goed mogelijke omstandigheden te ontvangen. Het Belgisch kampioenschap voor jonge dressuurpaarden wordt verplaatst naar de fraaie installaties van La Sandry in Courrière (9 km / 15 minuten van Gesves). Deze last minute wijzigingen waren misschien niet voor iedereen wenselijk, maar waren noodzakelijk om de wedstrijden voor alle deelnemers in optimale omstandigheden te kunnen laten verlopen.

VLP wenst alle ruiters veel succes! 

 

Data Belgische Kampioenschappen in Gesves:

Het Belgisch Kampioenschap Fokkerij : van 17 tot 18 augustus.

Het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Paarden Springen : van 12 tot 18 augustus.

In Courrière (Écuries de la Sandry):

Het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Paarden Dressuur : van 13 tot 15 augustus.


Auteur: HB via Birgit Schulpzand
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian