contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39964
leden

Nieuws

04/10/2019 | Endurance |   |  

Endurance: Winst voor Tom De Doncker in de 80 km op de CEN 413 Lille

Op zondag 22 september was het de beurt aan Lille Stables om het organisatieheft in handen te nemen. De Kempische club kreeg 87 inschrijvingen binnen wat een mooie stijging betekende ten opzichte van vorig jaar.  Hiermee zet de positieve trend die we reeds waarnamen bij vroegere VLP CENs dit jaar zich verder.  Het ziet er dus naar uit dat de Vlaamse endurance de negatieve trend van de voorbije jaren gestopt heeft en mogelijks een ommekeer ingezet heeft.

28 Combinaties boden zich aan in de kennismakingsreeks 20km. De eerste prijs ging er naar Femke Malisart met Thomboy. In de eerste wedstrijdreeks 30km ging deze eer naar Patrick Boschman met Jefke maar de opkomst was er vrij laag.

Zoals gewoonlijk was de hoogste opkomst in de 40km reeks, namelijk 32 paarden.  Hier ging het goud naar Yana Vandenberghe met Touch of Muntahi. In de 60km reeks waren er 11 inschrijvingen waarvan 10 paarden aan de startlijn verschenen. Zoe Snoeck haalde er de eerste plaats met Aslan J.

In de hoogste reeks (80km) tenslotte mocht de organisator 13 combinaties ontvangen. Ingrid Celen domineerde er lange tijd met Florida J de wedstrijd maar kwam te kort op de eindkeuring.  De eerste plaats ging dan naar Tom De Doncker met Ffaxx. De Equistro best condition award ging naar de Waalse Hemeline Piront met Kookai.

Het wedstrijdseizoen loopt hiermee stilaan ten eind.  Wie nog wil deelnemen aan een endurancewedstrijd dit jaar, krijgt nog één kans, namelijk op de CEN Maasland op zondag 13 oktober.

 


Auteur: SW via JD
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian