contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
34209
leden

Nieuws

17/10/2018 | Endurance |   |  

Endurance: Eerbetoon aan Jan Friant

Op vrijdag 12 oktober overleed Jan Friant, ondervoorzitter van de VLP, op 64-jarige leeftijd na een aanslepende ziekte. Jan zetelde niet enkel in het dagelijks bestuur van VLP maar was ook jarenlang een belangrijke steunpilaar voor de springcommissie.

Ook de endurance lag hem nauw aan het hart. Jan was één van de eerste mede-organisatoren in Vlaanderen waar onze sport het levenslicht zag. In 2009 vervoegde hij de VLP-commissie endurance die toen door turbulente wateren voer. Jan bleek al gauw een sterke aanwinst voor onze sport en werd nadien voorzitter van de nationale KBRSF sportcommissie.  Vanuit die positie stuurde hij de werking gedreven en vastberaden waarbij een goede samenwerking tussen beide liga’s tot stand kwam. Met Jan aan het stuur werden knopen doorgehakt, was onze stem hoorbaar in het dagelijks bestuur van de liga en was hij ook een steun voor iedereen.

Het heengaan van Jan Friant is dan ook een zwaar verlies voor onze paardensport en voor de endurance in het bijzonder. Vanuit de VLP-commissie zullen we hem hard missen.

 Rust zacht Jan. 

 

Vanwege de VLP commissie endurance

Saskia, Kim, Nancy en Jan


Auteur: SW via Jan Deprez
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian