contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39370
leden

Nieuws

02/08/2019 | Endurance |   |  

Endurance: Flanders Endurance Festival in Lanaken

Ondanks de regenachtige dag, was het Flanders Endurance Festival een succes. Dankzij een prachtige organisatie door het VLAR-team vond dit festival plaats op het mooie domein van Pietersheim in Lanaken. Op zaterdag 27 juli (CEI) en zondag 28 juli (CEN) verschenen meer dan 150 combinaties aan de start om de zandpaden van het mooie Limburg te trotseren.  

Op zaterdag diende de CEI1 * 100 km als kader voor het Belgisch kampioenschap van de 7-jarige paarden. Nadat ze een maand geleden in Büllingen tot Belgisch Jeugdkampioen werd gekroond, won Laura Lenges met haar merrie Peruggia EWalRaid ook deze categorie. De amazone uit Luik voltooide alle drie de etappes met een gemiddelde snelheid van 17,50 km / u.

Gevolgd door twee VLP-ruiters werd het podium voor de 7-jarige paarden vervolledigd. Maarten Stillaert reed met een gemiddeld snelheid van 14,62 k/uur naar een knappe tweede plaats met zijn vosse merrie LSD Doha. Op de derde plaats vonden we Nancy Van De Walle met haar vosse merrie Perla. Na een stevige valpartij en met een gemiddelde snelheid van 14 km per uur, wist ze nog steeds die 3de plaats te bemachtigen. 

Belgisch kampioen 7-jarige paarden Peruggia EWalRaid

 

 

 

Aan het algemeen klassement van de CEI 1* 100 km deden 20 ruiters mee waarvan 13 ruiters een geslaagd parcours aflegden. Elisabeth Hardy met Saruk Sharaf en Julie Schouppe met AM Sacco reden aan een gemiddelde snelheid van 19,20 km per uur naar een eerste en tweede podium plaats. Basile Leroy met Akis de Presle vervolledigde het podium aan een gemiddelde snelheid van 17,60 km per uur. 

Bij de CEI2* 120 km, waarvan 17 ingeschreven en 11 gekwalificeerde ruiters, ging de overwinning naar Pierrot Di Geronimo met d Sonschein aan een gemiddelde snelheid van 18,20 km per uur. Plaats twee was weggelegd voor de Duitse amazone Sinja Röhm en de derde plaats was voor een landgenoot Dominique Evrard met de hengst Blackout Thee Barrada.

Podium CEI 1* 100 km Podium CEI 2* 120 km

 

Ook zondag verschenen heel wat combinaties aan de start van de nationale endurance wedstrijd, welgeteld 117 deelnemers waren er ingeschreven. In de 20 km reeks namen 22 ruiters het tegen elkaar op, 14 van hun slaagden. Daarbij werd Ellen Bollaerts met Basli Al Aknar de beste van de reeks. Gevolgd door Chainieux Pierre en Desmet Eva

Een magere opkomst in de 30 km reeks met maar 4 deelnemers die alle vier slaagden voor hun rit. Op plaats én vonden was Saskia Van Wassenhove met Délice, op twee en drie de zusjes Hahn Janna en Kim. Jorina Verplancke sloot de reeks van de 30 km. 

In tegenstelling tot de 30 km reeks hadden we een hele grote opkomst in de 40 km reeks. Met maar liefst 38 ruiters werd het een spannende race naar de titel. 6 van hun moesten helaas sneller de wedstrijd verlaten. Tussen de nog 32 overgebleven ruiters wist Kelly Geuesens met Nuepi de eerste plaats te bemachtigen met een gemiddelde snelheid van 12,69 km per uur. De tweede plaats werd ingenomen door Kim Fiermans met Achim. Plaats drie was gereserveerd voor Verwaest Saartjes met Paradis Van 't Ark Van Noach.

De strijd barste pas echt los in de 60 km en de 80 km reeks. Op 24 ingeschreven deelnemers konden zich 17 ruiters kwalificeren in de 60 km reeks. Daar vonden we drie LEWB-ruiter op het podium. Op één stond Morane Hesbois, twee was voor Laura Lenges en plaats drie veroverde Clementine Truffet. 

Tot slot schreven 29 combinatie in voor de 80 km reeks maar slechts 15 van hun slaagden. Peter Van den Brempt reed met Paradoxus naar de overwinning aan een gemiddelde snelheid van 16,03 km per uur. Op de hielen gevolgd door Anne de Vries die LSD Marius bereed , goed voor een zilveren medaille. Met het brons ging Christiane Gabriel Denis lopen als ook The Beste Condition Award sponsored by Equistro. 

VLP wenst alle ruiters proficiat met hun geleverde prestaties. Alsook de organisatoren mogen zeker in de bloemetje gezet worden, bedankt voor jullie inspanningen. 

Foto: podium van de 80 km

 


Auteur: SW via JD
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian