contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40009
leden

Nieuws

08/02/2018 | Endurance |   |  

Endurance: Infoavond veterinaire keuring op wedstrijden

Op donderdag 15 maart a.s. houdt de VLP commissie endurance in samenwerking met de Veterinaire Studievereniging Gent - paard (VSGp) een info-avond over de tweede grootste FEI ruiterdiscipline die er bestaat, d.i. de endurance. Op deze info-avond wordt uitleg gegeven over de taak van het veterinair team tijdens het verloop van een nationale (CEN) of internationale (CEI) endurancewedstrijd.

Een korte inleiding en situatieschets van deze hippische sport wordt gegeven door Jan Deprez, voorzitter van de VLP commissie endurance en tevens FEI** judge. Nadien volgt een uitéénzetting door dierenarts Sofie Ven over de werking van de vetgate en de taken van de keurende dierenarts.

Deze infoavond is gratis en is voorbehouden voor alle studenten richting paard maar ook voor reeds afgestudeerde artsen met interesse en ambitie richting endurance. Nadien wordt een kleine receptie aangeboden door de VLP commissie. Wie deze avond volgt, kan na twee stage-deelnames op een officiele wedstrijd aangesteld worden en doorgroeien tot officiële KBRSF arts.

De avond start stipt op donderdag 15 maart om 18 uur op de faculteit te Salisburrylaan 133 te Merelbeke. Inschrijvingen of verdere info kan via vsgp@ugent.be

Verdere info en updates door de VSGp zijn te volgen via hun website op http://www.vsgp.ugent.be of op hun Facebookpagina http://www.facebook.com/VSGpaard.

Vanwege de VLP commissie endurance

 


Auteur: SW
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian