contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40117
leden

Nieuws

26/02/2018 | Endurance |   |  

Endurance: Nieuwigheden wedstrijdseizoen 2018!

Tijdens de eerste weken van 2018 werden er binnen de VLP en in de nationale commissie enkele beslissingen genomen  die weliswaar in de reglementen 2018 opgenomen worden maar die we langs deze weg ook graag willen meedelen.

Vooreerst wijzigt het nationaal kwalificatieproces waarbij de eerste verplichte afstand van 30km naar 40km verhoogd wordt. Dit betekent dat de afstanden 20km en 30km vrij zijn en men in feite direct kan starten in de 40km reeks. Het kwalificatieproces verloopt dan als volgt : 2 geslaagde 40km ritten geven toegang tot de 60km reeksen, 2 geslaagde 60km ritten geven toegang tot de 80km reeksen en tot slot geven 2 geslaagde 80km ritten (<16kpu) toegang tot de CEI reeksen.

Bij deelname aan een CEN kan een ingeschreven combinatie nog steeds het paard of de ruiter de wedstrijddag zelf wijzigen binnen dezelfde reeks mits voldoende kwalificatieniveau.  Ook kan een ingeschreven combinatie nog steeds van reeks veranderen mits voldoende kwalificatie.  Gezien we dergelijke wijzigingen echter niet wensen aan te moedigen en dit extra werk en risico opleveren voor de organisator, zal er vanaf dit seizoen (zowel bij VLP als bij LEWB CENs) hiervoor een kost aangerekend worden.  Wie op de dag van de wedstrijd een ander paard of een andere ruiter voor de ingeschreven combinatie aanbiedt, zal hiervoor ter plaatse € 10 extra bij betalen.  Wie verandert van reeks zal het volle inschrijvingsgeld extra bijbetalen, zijnde € 25.

Vorig jaar hield de VLP commissie een heropfrissingscursus en opleiding voor N1 jury’s.  Dit jaar organiseert de KBRSF commissie een opleiding/heropfrissing voor N3 en N4 jury’s.  Inschrijven hiervoor kan nog tem 26 februari bij saskia@vlp.be

Aan het reglement van de VLP Horsemolens Awards en de Flanders Endurance Cup (FEC) werden bij elk een regel toegevoegd.  Voor de awards moeten de kandidaten vanaf dit jaar zelf hun prestatie bij de commissie opgeven (via saskia@vlp.be) om zodoende in aanmerking te komen voor het prijzengeld.  Bij de Flanders Endurance Cup wordt een beperking toegevoegd.  Een combinatie kan slechts drie maal de eerste prijs van dit FEC-criterium winnen.

We wensen alle ruiters nog een succesvol seizoen toe.

 

Jan Deprez

Voorzitter VLP endurancecommissie


Auteur: SW
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian