contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
37436
leden

Nieuws

06/03/2019 | Endurance |   |  

Endurance: Nieuws uit de VLP-endurancecommissie

Nog slechts enkele weken te gaan en het nieuwe nationale seizoen gaat van start. Bij deze wil de VLP-endurancecommissie jullie nog even enkele nieuwtjes meegeven:

 

 

 

  • In de rubriek Endurance op de website van VLP, is er een luik ‘Wall of fame’.  Deze bevat alle laureaten van de VLP awards, de VLP kampioenschappen, de jeugd cup en de Flanders Endurance Cup.  Deze ‘wall’ werd upgedated met de laureaten van 2018.
  • Het VLP award project werd opgestart in 2006 en had tot doel om jonge paarden en beginnende CEI-ruiters te steunen en te motiveren in hun CEI-kwalificatieproces.  Het jaarlijks aantal awardwinnaars is in de voorbije jaren verdubbeld tot verdriedubbeld waardoor het aandeel van dit project in het commissiebudget drastisch toenam.  In die context werd het award-reglement licht aangepast (zie VLP website).
  • Nieuwkomers (20km-ruiters) op onze CENs lopen bij hun eerste deelname soms wat verloren door gebrek aan kennis van de wedstrijdwerking.  In die context vinden we het een interessant idee om per wedstrijd een 20km-ambassadeur aan te stellen.  Deze persoon, aan te stellen door de organisator, kan beginners wegwijs maken in het verloop van een endurancewedstrijd.  Op deze manier kunnen nieuwe ruiters die kennis maken met onze sport sneller de microbe te pakken hebben.
  • Het werkjaar 2018 ligt achter de rug waardoor we een beeld kunnen geven van de verdeling van de werkingsmiddelen van de commissie. Hieronder vind je een piechart waarbij de belangrijkste uitgavenposten duidelijk zijn. Klik HIER om de volledige piechart te bekijken. 

  • Begin februari organiseerde de VLP-endurancecommissie een opleiding nieuwe juryleden die ook  gevolgd kon worden door wedstrijdruiters. Verschillende ruiters maakten hier gebruik van en kregen na de test een VLP-certificaat.  De opleiding bracht ook drie nieuwe VLP jury’s level 1 op.  Om de doorstroming naar hogere niveau’s te versnellen werd in de nationale commissie het betreffende deel in het nationaal reglement aangepast.  Om te promoveren van N1 naar N2 en van N2 naar N3 zijn vanaf dit jaar 3 in plaats van 5 stages nodig.  Dit kan de doorgroei enkel bevorderen zonder afbreuk te doen aan het kennisniveau van oze jury’s.
  • In 2019 sponsort Equistro de ‘Best Condition’-award in de reeks 80km met een mooi pakket naturaprijzen elk ter waarde van 145,00 EUR.


Auteur: SW via JD
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian