contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
35008
leden

Nieuws

20/12/2018 | Endurance |   |  

Endurance: Nieuws uit de commissie 20/12/2018

Nieuws uit de VLP commissie endurance

Binnen de VLP commissie endurance hebben we besloten om onze beslissingen of interessante weetjes beter en sneller te communiceren naar het endurancepubliek.  Daarom zullen we periodisch een rubriek ‘Nieuws uit de commissie’ uitbrengen op de VLP website of via email.  Volgende punten kunnen we bij deze al meegeven om het jaar 2018 mee af te ronden :

 

 

 

 • Tav het brede endurance-publiek :
  • Begin februari 2019 zal er terug een level 1 (N1) en level 2 (N2) jurycursus georganiseerd worden.  Deze cursus staat open voor nieuwe VLP juryleden die het niveau N1 willen halen of als (verplichte) refresher voor N1 en N2 – officials. Voor deze laatste groep mensen is geen examen verplicht.  In tegenstelling tot voorbije edities stellen we deze opleiding ook open voor VLP ruiters met minimaal een E02 licentie.  Zodoende is het mogelijk voor wedstrijdruiters om op een vrijblijvende manier het endurancereglement en -werking beter te begrijpen.  De opleiding zal doorgaan in de KBRSF-burelen in Zaventem.  Meer details verschijnen binnenkort op de VLP website en worden nog doorgemaild.
  • Om de drempel naar de wedstrijdreeksen te verlagen, kan vanaf 2019 bij initiatiereeksen een vrijstelling van het A-brevet bekomen worden na het succesvol uitrijden van minstens 5 20km-reeksen (gelijkgesteld aan 100 wedstrijdkilometers).

 

 • Tav de organisatoren :
  • Het wedstrijdmateriaal bevat sinds 2018 extra elementen.  Zo zijn er de gele en oranje hesjes om de functies van de medewerkers op de wedstrijd-site beter te identificeren.  Officials en vets dragen de gekende bruine hesjes, medewerkers zonder official-bevoegdheid dragen gele hesjes met het opschrift ‘crew’ op de rug.  De wedstrijdverantwoordelijke draagt een oranje hesje met het opschrift ‘eventmanager’ op de rug.  Ook is er voor iedere official een naam-badge voorzien die door het wedstrijdsecretariaat dient ingevuld te worden en aan de betreffende official wordt gegeven.  Zo kan iedere ruiter nadien een official identificeren bij naam en functie indien dit nodig zou zijn.  Graag vragen wij aan de organisatoren om deze hesjes en naambadges te gebruiken.
  • Om de uitstraling van onze wedstrijden te ondersteunen, vragen wij om een juiste opstelling van het podium na te streven.  Te veel wordt dit verkeerd opgesteld wat bij  publicaties een zwakke indruk geeft van onze sport.  Bedankt om hierop te letten.
  • Tenslotte onderstrepen we nog eens het belang om zorg te dragen voor het wedstrijdmateriaal. Verlies of beschadiging van wedstrijdmateriaal zorgt voor onnodige kosten die het budget van de commissie en dus de werking aantast.

 

 • Tav de ruiters :
  • We vragen graag aan de ruiters (en grooms) om op de wedstrijdsite de voorgeschreven wedstrijdkledij (en optoming) te gebruiken.  Vooral bij uitreiking van de prijzen is het belangrijk dat de ruiter zijn prijs/fiche/award in ontvangst neemt in verzorgde outfit waarbij het niet toegestaan is om sandalen, blote schouders of shorts te dragen. In de hogere reeksen wordt het dragen van een witte broek op het podium sterk geapprecieerd.  Als iedereen zich aan deze vuistregel houdt, steunen we een positieve uitstraling van onze sport.
  • Om alle misverstanden te vermijden, is het niet nodig om op een CEN het paardenpaspoort af te geven tijdens de wedstrijd.  Dit gebeurt enkel op CEI-niveau.

Indien je als sportbeoefenaar, organisator, official of gewoon liefhebber van de sport hierover iets kwijt wil, kan je steeds mailen naar saskia@vlp.be.   Uw vraag of opmerking wordt indien nodig voorgelegd aan de VLP commissie endurance.

 

De VLP commissie endurance

20/12/2018


Auteur: SW via Jan Deprez
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian