contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40117
leden

Nieuws

25/08/2017 | Endurance |   |  

Endurance: Resultaten Brussels Equestrian Endurance Masters

Op 17 augustus werd in het kader van de tweede editie van de Brussels Endurance Masters het Europees Kampioenschap Endurance georganiseerd. De wedstrijd werd gereden over een zwaar en technisch parcours in het Zoniënwoud met start in het Terkameren Bos. 

De 69 deelnemers vertegenwoordigden 20 landen waarvan er 13 een volledige ploeg aan de start hadden. België had spijtig genoeg slechts twee combinaties van de drie die de race beëindigden: Karin Boulanger met Tawfik du Courtisot, 13de aan 18 km/u. en Romane Yernaux met Sichen des Sauvlons, 24ste aan 16,3 km/u. 

Op dezelfde dag stond ook de landenwedstrijd voor dames over een parcours van 120 km (CEIO2*) op het programma met 4 lussen.

De Belgische delegatie zette alles op alles om de ontgoocheling van het Europees Kampioenschap, waarbij geen Belgische ploeg zich kon klasseren, te doen vergeten. De Ladies deden het uitstekend en werden tweede na Frankrijk.

De volgende 4 dames leverden deze topprestatie: Hémeline Piront (L.I. Krizos, 6de aan 18,65 km/u), Elisa Arnould (Vizir Al Ondrel, 11de aan 17,75), Charlène Willème (A.I. Warandes Dream, 12de aan 16,50) en Morgane Boulanger (Kamrika de Malavisée, 13de aan 16,50).

Op 19 augustus werd op de derde dag van de Brussels Equestrian Endurance Masters het wereldkampioenschap endurance jonge paarden (7 jarigen) georganiseerd over een parcours van 120 km, identitiek aan het parcours van de landenwedstrijd voor Ladies en bijna identiek aan datgene van het Europees kampioenschap (160 km.) twee dagen eerder. We noteren een uitstekende prestatie van onze enige deelnemende landgenote Elisabeth Hardy, die zich, na een hele wedstrijd in de top 3, naar een tweede plaats reed aan een gemiddelde van 20 km/u.. Elisabeth had Adir Folie onder het zadel, een Frans paard van Majestic de l'Orne x Oural Polski, geboren in de Haras de la Folie in de regio Pas-de-Calais.

Proficiat aan alle belgisch deelnemers met hun mooie prestaties!

 


Auteur: SW
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian