contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
36349
leden

Nieuws

22/03/2019 | Endurance |   |  

Endurance: Resultaten van de seizoensopener in Zutendaal

De nationale endurance kende een positieve maar bewogen start. Minder dan 2 weken voor de openingswedstrijd, CEN Bierbeek, stuurde de organiserende VLP club Elite een annulatieboodschap de wereld in.  De ontgoocheling bij de ruiters maakte vlug plaats voor hoop toen dezelfde club nauwelijks één dag later de perspectieven voor een alternatieve locatie openende. Dit werd op 8 maart bevestigd via de aankondiging van een vervangende wedstrijd te Zutendaal op dezelfde datum, nl. zondag 17 maart. De voorbereidingen moesten dus in een korte tijdsspanne gebeuren en werden niet geholpen door de weersomstandigheden.  Hevige regenval maar vooral stormwind teisterden het parcours in de voorafgaande dagen waardoor omgevallen bomen met de kettingzaag geruimd moesten worden.

73 Combinatie stonden uiteindelijk aan de startlijn en konden dankzij deze inspanningen van de organisator hun eerste wedstrijdkilometers van 2019 rijden.

In de kennismakingsgreeks van 20km waren er 22 deelnemers waarbij Saartje Vervaest met Paradis van ’t Ark van Noah de leiding nam.  In de 30km stond Inge Huyghe met LB Giorgio op de eerste plaats en in de 40km was dit Mireille Wils met Radja. Het goud in de 60km was voor Wouter Van Herck met Juno the Muffinman.  In de 80km reeks werd de strijd vooral onder VLP-combinaties gevoerd.  Deze strijd kende een spannend verloop toen Ingrid Celen met Florida J en Lisa Van Gestel met Berezig met amper 10 seconden verschil de eindmeet overschreden.  Lisa werd met Berezig winnares dankzij de snelste vet-in.  Berezig werd ook winnaar van de best condition award die geleverd werd door Equistro, sponsor van alle nationale 80km reeksen.

Proficiat aan alle deelnemers en aan de flexibele organisator voor deze mooie wedstrijd! 


Auteur: SW via JD
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian