contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
38130
leden

Nieuws

01/07/2019 | Endurance |   |  

Endurance: Sofie Ven wint het BK Senioren

VLP’er Sofie Ven wordt Belgisch kampioen 2019 bij de Senioren.  

Een niet te onderschatten wedstrijd tijdens de voorspelde hitte op zaterdag 29 juni in Büllingen. Heel wat maatregelen werden getroffen om de wedstrijd toch zo aangenaam mogelijk te maken, waarvoor dank aan de organisatoren. De wedstrijd begon al vroeg, om 5 uur mochten de eerste ruiters reeds van start gaan.

Het Belgisch kampioenschap voor de senioren werd verreden op de CEI 3* wedstrijd. Aangezien verschillende paarden reeds hun selecties voor het EK in Londen (Euston park) al gereden hadden, waren er maar twee ruiters in de CEI 3* wedstrijd namelijk Sofie Ven met Diablo en Jacques Sabeau met Eaunoier Cookie, beide lid van VLP. Volgens de FEI-regels is het wel zo dat er minstens 3 combinaties dienen aanwezig te zijn om te kunnen beslissen over een geldig BK. Daarom is deze titel ‘niet officieel’.

Na bijna 140 km viel het duo helaas terug op een solo rit. Eaunoire Cookie werd geëlimineerd na de herkeuring voor de laatste lus van 20 km. Daardoor moesten Sofie Ven en Diablo alleen verder. En met succes, Sofie reed een geslaagd rit met een gemiddelde snelheid van 13,5 km/uur zonder galop goed voor een podiumplaats.

Op het BK Junioren won Laura Lenges met Tarek Rabba EWalRaid met een gemiddelde snelheid aan 14 km/uur.

Proficiat aan alle deelnemers.


Auteur: SW via PA
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian