contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
13972
leden

Nieuws

12/06/2018 | Endurance | Algemeen   |  

Endurance: Succesvol Vlaams Kampioenschap in Beernem

Op zaterdag 2 juni ging de CEN 404 Beernem door met uitvalsbasis in het Heirweghof in het domein Bulskampveld. Deze CEN, georganisseerd door de vereniging VLAR, gold als VLP kampioenschap voor de reeksen 30, 40, 60 en 80km. Tijdens de voorafgaande week hielden onweders lelijk huis maar het parcours bleef relatief goed standhouden.

20 km

Bij de strijd tussen 24 deelnemers waarvan 19 slaagden ging de overwinning naar Sasha Hahn met Lamonita. Patrick Boschman en Jefke moesten tevreden zijn met een 2de plaatsDebby Bracke mocht met Storm het podium vervolledigen

30 km

De eerste wedstrijdreeks, over 30km, kende 9 deelnemers met 6 geslaagde combinaties. Net zoals bij de 20 km ging het goud hier naar een amazone. Ditmaal was het Amber Verhaegen met Semantic die de 1ste plaats kon bemachtigen. Nieuwe vicekampioene bij de 30 km is Inge Huyghe. Op de 3de plaats vinden we Sofie Vandewinkel en Sinan Al Rashediah terug.

40 km

Onder de 15 inschrijvingen wist Tine Naulaerts de 40 km-reeks op haar naam te schrijven met Phantom . Josse Binst behaalde een 2de plaats met Habbebah. Annie Vijt eindigde met Myrrdin op de 3de plaats.

60 km

Voormalig Vlaams kampioene bij de 40 km Tanja Degezelle wist dit jaar opnieuw te winnen, ditmaal zelfs in een hogere reeks. Met Journey Van De Steenputhoeve reed ze een gemiddelde snelheid van 15,03 km/u. Peter Van den Brempt finishte met Perla iets later (gemiddeld 14,95 km/u). Kim Fiermans en Achim vervolledigden het podium op de 3de plaats (14,66 km/u).

80 km

De enduranceamazones tonen tijdens dit kampioenschap duidelijk hoe het moet. In de hoogste reeks streden 5 VLP-combinaties voor het goud. Uiteindelijk ging de overwinning ging naar amazone Sofie Ven. Zij reed met Diablo aan een gemiddelde snelheid van maar liefst 16,69 km/u. Het zilver was weggelegd voor David Permentier en Rahin en het brons was voor Kurt Sterckx en Chimco DA. 

De ‘Best condition-award’ uitgereikt door Soinvett was voor het paard Chimco DA dat bereden door Kurt Sterckx derde werd.

 

Samengevat het VLP kampioenschap 2018 :

30km :

1° Verhaegen Amber

Semantic

2°  Huyghe Inge

LB Giorgio

3° Vandewinkel Sofie

Sinan Al Rashediah

 

40km :

1° Naulaerts Tine

Phantom

2° Binst Josse

Habeebah

3° Vijt Annie

Myrrdin

 

60km :

1° Degezelle Tanja

Journey Van De Steenputhoeve

2° Van den Brempt Peter

Perla

3° Fiermans Kim

Achim

 

80km :

1° Ven Sofie

Diablo

2° Permentier David

Rahin

3° Sterckx Kurt

Chimco DA

 

Proficiat aan alle deelnemers!

Voor alle resultaten, klik hier.


Auteur: CM en SW via Jan Deprez
Foto's: Foto's via VLP commissie
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian