contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40184
leden

Nieuws

04/10/2018 | Endurance |   |  

Endurance: Voorlaatste endurance wedstrijd werd verreden te Lille

Op zondag 23 september ging de 13de nationale wedstrijd van het seizoen door. Voor VLP was dit de vijfde organisatie van 2018 en ditmaal werd deze verzorgd door Lille Stables.  In tegenstelling tot de wedstrijd te Lanaken eind juli, verliep de wedstrijd in bijzondere natte omstandigheden. Flinke regenbuien domineerden het grootste deel van de dag maar gelukkig werd de vetgate in de binnenpiste geïnstalleerd waardoor de veterinaire keuringen in prima omstandigheden konden doorgaan.

Ondanks de regen daagden toch 23 deelnemers op in de kennismakingsreeks 20km.  Daar ging de eerste prijs naar Sophie De Ryckman met Melocotton. In de wedstrijdreeksen waren er 6 inschrijvingen in de 30km reeks waar Saartje Verwaest met Paradis Van ’t Ark Van Noach winnaar werd.

Tien deelnemers waarvan drie buiten wedstrijd in de 40km reeks. Daar ging Mireille Wils met Radja met de eerste prijs aan de haal.   Peter Van den Brempt deed dit met Paradoxus in de 60km reeks waar hij negen andere combinaties te snel af was.

In de hoogste reeks, d.i. 80km, waren tien combinaties ingeschreven. Daar was de strijd om de eerste plaats spannend tot het einde en werd deze beslecht door de LEWB combinatie Steve Peignat met Omega River Misst. Tweede plaats was voor LEWB amazone Emeline Mottet met Eaunoire Hamsine gevolgd door VLP’ster Sophie Kerkhove met Jordin die de prijs van Best Condition (geleverd door Soinvet) wegkaapte.

Lille was de voorlaatste CEN van dit seizoen. Nu wordt het uitkijken naar de CEN Maasland te Meeuwen Gruitrode waar tevens het BK jonge paarden (4,5 en 6jaar) doorgaat.


Auteur: SW via Jan Deprez
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian