contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40007
leden

Nieuws

06/09/2018 | Endurance |   |  

Endurance: Voorlopige tussenstand VLP-awards

Het einde van het seizoen 2018 is in zicht en onze endurance ruiters hebben het op internationaal vlak super gedaan.   Vorig jaar hebben we voor de awardwinnaars een 'Wall of fame' opgemaakt (KLIK HIER) en deze kan dit jaar zeker weer verder worden aangevuld. Onze ruiters zijn dus goed bezig.

Wij willen daarom deze ruiters nog eens in de bloemetjes zetten met een klein jaaroverzicht.

 

  • Op 10 mei gingen Danny Droghini en Sammy Seigers van start voor hun eerste CEI***160 km te Ermelo. En dat deden ze niet zomaar; Danny behaalde met GE Saroum de 3de plaats en tevens de Best Condition. Sammy eindigde niet zo ver met Krezus op de 6de plaats van 32 deelnemers. Sammy  verdiende hiermee de Expert Award, Danny behaalde deze vorig jaar al in Fontainebleau 2*90km
  • Op 6 mei ging de 1ste internationale wedstrijd door in België nl te Mont-le-Soie, hier waren niet zoveel deelnemers maar niettemin heeft Veerle Goossens met Quorem hun CEI* 100km met een 3de plaats goed uitgereden, de Master award was binnen.
  • Op 20 mei gingen verschillende ruiters van start in Etalle. Het toch vrij technisch parcours hield menig ruiter niet tegen om een award binnen te halen. Sophie Kerkhove met Jordin en Sophie Bertrand met Fadilla startten met een bang hartje hun 1ste CEI** 2x70km en reden deze met succes uit.  Bij deze haalden ze de Professional award binnen.  Hemeline Piront reed met Victory IBN Valerio dan liever de CEI ** 120 km in 1 dag en slaagde met glans. Fausto Janssen reed met Ak al Akbar hun 1ste CEI* 100 km samen onder het goede gezelschap van Liesje Deneyer, zij heeft ook  tevens met Nahlu hun 1ste CEI* 100 km goed uitgelopen.  Beide hebben hun Master award verdiend.
  • Op 30 juni ging de laatste internationale wedstrijd op Belgische bodem door en dit te Büllingen.  De VLP-ruiter Tom De Doncker heeft hier laten zien dat endurance zijn discipline is. Hij werd namelijk 2de op de CEI * 100 km met zijn paard Ffaxx.  Anika Penne volgde op de 3de plaats met Andras op de CEI* 100 km. Hier werden beide beloond met een Master Award.   Sofie Ven was in haar nopjes met haar draver Diablo, ze werd knap 2de na een sprintje onder luid gejuich van de supporters.             
  • Op 24 tot 26 augustus, konden we Bruno Van Gestel met Berezig aan het werk zien op een CEI*** 160 km te Monpazier die hij voor de eerste maal succesvol uitreed. Hij eindigde op een mooie 13de plaats van de 29 deelnemers.Bij deze is zijn Expert Award binnen.  In hetzelfde weekend reden ook Raoul Ronsmans met Spoodnik d'Avril naar een 27ste plaats in de CEI** 2x70 km, Danny Droghini met GE Saroum naar een 26ste plaats en Peter Bastijns naar een 28ste plaats in de CEI** 120 km..
  • Op 2-3 september te Wimmeneau deden heel wat VLP-combinatie een gooi naar een podiumplaats binnen hun reeks. In de CEI* 90 km werd Faye Vandewalle met de ruin Quorem knap 5de. Op een zeer mooie 3e plaats vonden we VLP'er Jacques Sabeau met zijn merrie Eaunoire Cookies terug in de CEI** 2x70 km. In dezelfde reeks deden nog 11 andere Belgen mee waaronder VLP'er Freddy Meurrens die met Roc Castel Larzac net naast een podiumplaats greep. Ook VLP-amazone Anika Penne werd beloond met een 8ste plaats met haar ruin Andras. Anika Penne behaalt zo wederom een award maar deze keer de Professional Award.

Bij deze nogmaals proficiat aan alle VLP CEI-ruiters vanwege de VLP endurance commissie !

 

Nu nog duimen voor Peter Pastijns die aan de start komt met Ezi de Alborada te Tryon.

 

Na de resultaten van de afgelopen wedstrijden zetten we nog even de voorlopige award-winnaars op een rijtje:

Master Award :

Fausto Janssen met Ak al Akbar op de CEI* 100 km te Etalle (B)

Liesje Deneyer met Nahlu op de CEI* 100 km te Etalle (B)

Veerle Goossens met Quorem op de CEI* 100 km te Mont Le Soie (B)

Anika Penne met Andras op de CEI* 100km te Büllingen (B)

Tom De Doncker met Ffax op de CEI* 100km te Büllingen (B)

 

Professional Award :

Sophie Kerkhove met Jordin op de CEI** 2*70 km te Etalle (B)

Sophie Bertrand met Fadilla op de CEI** 2*70 km te Etalle (B)

Anika Penne met Andras op de CEI** 2x70 km te Wimmenau (FR)

 

Expert Award :

Sammy Seigers met Krezus CEI*** 160 km te Ermelo (NL)

Bruno Van Gestel met Berezig op de CEI** 160 km te Monpazier (FR)


Auteur: SW
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian