contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40007
leden

Nieuws

13/09/2018 | Endurance |   |  

Endurance: WEG Tryon

Anticlimax voor de enduranceruiters op de WEG te Tryon.

De disciplines reining en endurance kregen de eer om de spits af te bijten op dit vierjaarlijks hippisch gebeuren die dit keer in de VS, Tryon doorging.  De Belgische federatie zond voor de endurance een team van vier combinaties waaronder de VLP’er Peter Bastijns met Ezi de Alborada.

Jammer genoeg liep bij de start van de 160km wedstrijd liep het metéén volledig fout. 

De voorhoede van orkaan Florence liet haar zware regenlading boven de deelnemers los, waardoor de reeds zware bodem nog uitputtender werd. De hoge temperaturen en de hoge luchtvochtigheid werden intussen een klimatologische mix waarbij het onverantwoord werd om de paarden nog dergelijke inspanningen te laten uitvoeren.  In die context werd door de terreinjury in samenspraak met de TD en het veterinair comité en in overeenstemming met het FEI-reglement besloten om de wedstrijd stop te zetten voor het inzetten van de laatste lus.

De teleurstelling van alle deelnemende partijen was uiteraard enorm en leidde tot verhitte discussies. Vooral Louna Schuiten was met Sabah du Courtisot op weg naar een sterk resultaat. De FEI heeft intussen de aanwezige independent Equestrian Community Integrity Unit (ECIU) opgedragen een onderzoek in te stellen naar de omstandigheden die leidden tot de misverstanden bij de start.

We wensen Peter Bastijns, Carine Boulanger, Celine Just en Louna Schuiten en de rest van het team veel sterkte na deze zware ontgoocheling.

 

Voor de officiële berichtgeving, verwijzen wij u graag naar de website van de organisatie. Klik hier


Auteur: SW
Foto's: Foto: Equifans
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian