contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40119
leden

Nieuws

27/06/2017 | Endurance |   |  

Endurance: geslaagd VLP-Kampioenschap op CEN Beernem!

Op zaterdag 10 juni ging de meest westelijk gelegen nationale endurancewedstrijd van het jaar door. CEN Beernem ging er immers van start met een prachtig parcours dat door het Brugse Ommeland loopt. Deze wedstrijd gold, net als vorig jaar, als VLP-kampioenschap voor de wedstrijdreeksen 30, 40, 60 en 80km. De organiserende vereniging VLAR kon rekenen op een groep gemotiveerde medewerkers en officials om alles in goede banen te leiden. Het weer was mooi en droog en de wedstrijd ging gelukkig door voor de hittegolf die er nadien aankwam.  Toch werd er op het parcours, naast de gebruikelijke groompunten, een bemand waterpunt voorzien met drinkwater voor paard en ruiter.

In de 20km reeks waren er 25 deelnemers waarbij de eerste plaats naar de VLP amazone Gerda De Blanger ging met haar 9 jarige Arabische volbloed El Gaiban.

De 30km reeks was de eerste reeks waar gestreden werd voor de VLP-titel 2017. De overwinning ging naar de LEWB combinatie Stéphanie Morant met Laziza.  De eerste VLP-combinatie, en dus VLP-kampioen 2017, was Jonathan Baets met de jong Arabische ruin Lugano.

Podium in deze 30km- reeks werd :

 1. Jonathan Baets met Lugano
 2. Annie Vijt met Myrrdin
 3. Inge Bulckens met Siecino

In de 40km reeks vielen de eerste plaats en de kampioenstitel samen, namelijk Tanja Degezelle met de 8-jarige warmbloedmerrie Journey Van De Steenputhoeve

Podium in deze 40km- reeks werd :

 1. Tanja Degezelle met Journey Van De Steenputhoeve
 2. Mireille Wils met Radja
 3. Hetty Rix met Safyah

Ook in de 60km reeks vielen de eerste plaats en de kampioenstitel samen, namelijk Kris Goyens met de 7-jarige Arabische ruin Noble Arab K.a.

Podium in deze 60km- reeks werd :

 1. Kris Goyens met Noble Arab K.a.
 2. Patrick Boschman met Safir
 3. Kim Fiermans met Achim

 

 

 

In de hoogste reeks (80km) waren er 5 VLP-combinaties die naar de kampioenschapstitel meedongen. De overwinning en meteen ook de VLP-titel ging naar de jongste deelnemer, namelijk Fausto Janssen met zijn zwarte Arabische ruin Ak El Akbar. Ak El Akbar haalde ook nog de award ‘best condition’ binnen.  Slechts twee van de vijf VLP-combinaties haalden de eindmeet.

Podium in deze 80km- reeks werd :

 1. Fausto Janssen met Ak El Akbar
 2. Raoul Ronsmans met Vodka De Plouvorn

 

 

 

 

De VLP commissie endurance wenst bij deze onze nieuwe kampioenen 2017 en de andere laureaten te feliciteren met hun prestaties.


Auteur: SW
Foto's: Jan Deprez
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian