contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40009
leden

Nieuws

21/04/2017 | Endurance |   |  

Endurance: verslag van CEN Schilde

Op zondag 9 april 2017 ging de tweede nationale wedstrijd van het jaar door en dit te Schilde. Deze CEN, terug een organisatie van de endurancevereniging VLAR, kon een 90-tal combinaties verwelkomen, vooral in de lagere reeksen.  De wedstrijd kon rekenen op droog en zonnig weer wat een opsteker was voor deze openveld-opstelling.

In de kennismakingsreeks 20 km ging de eerste plaats naar Gerda De Blanger met El Gaiban. Bij de kwalificatiereeksen was de eerste plaats in de 30 km weg gelegd voor Amaryllis Van Craenenbroeck met de Arabische hengst Slawoj Pl. Bij de 40 km ruiters ging de overwinning eveneens naar een VLP combinatie, namelijk Patrick Boschman met Safir.  LEWB-amazone was de betere combinatie in de dun bezaaide 60 km reeks met Dm Chaman Ibn Kendal.

In de hoogste reeks,de 80 km, eindigde de wedstrijd in een spannend duel tussen VLP-amazone Ingrid Celen met haar 14-jarige Arabische merrie Florida J en de LEWB-ruiter Jean-Philippe Cohard met Eaunoire Bonzai die vorig jaar in deze reeks het podium beklom samen met 2 andere LEWB-combinaties. De uitslag bleef onzeker tot het eindduel uitgevochten werd in de groom area voor de eindkeuring. Ingrid kon Florida als eerste succesvol aanbieden wat haar de overwinning opleverde. Ze werd gevolgd door Jean-Philippe op de tweede plaats en de Nederlandse Karin Onderwater op de derde plaats.

We kijken al meteen uit naar de volgende wedstrijd die zaterdag 22 april doorgaat te Bierbeek, een organisatie van de VLP-club Het springpaard.

Foto: podium 80km reeks met winnares Ingrid Celen

 

foto en tekst: Jan Deprez


Auteur: EVW
Foto's: Jan Deprez
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian