contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40109
leden

Nieuws

01/09/2016 | Endurance |   |  

Endurance: wedstrijdverslag CEN Lanaken 2016


Op 31 juli ging de CEN Lanaken door. De CEN kende een ronde 100 inschrijvingen met duidelijk interesse in de hogere reeksen.

In de initiatiereeks van 20km waren er 19 inschrijvingen waaronder reeds enkele deelnemers van de endurance infosessie te Hamme kort voordien.  De eerste plaats in deze reeks ging naar de Nederlandse Juliette Vervoorn. In de 30km-reeks waren er 5 inschrijvingen waarvan er 4 effectief startten. Hier ging de overwinning naar Faignard Delphine met Nice Gold.

Met 25 inschrijvingen en 23 starters was de concurrentie een stuk heviger in de 40km reeks. Hier ging het gouden plak naar Noirhomme Sylvia met Zara en dit op de maximum toegelaten snelheid van 13kpu.

Ook een mooie opkomst van 26 combinaties in de 60km reeks waaronder enkelen buiten wedstrijd. Hier ging de LEWB amazone Hemeline Piront met Carrizzinna of Grangeway met de eerste plaats lopen. Op de tweede en derde plaats volgden twee VLP-combinaties elkaar dichtbij op, namelijk Patrick Boschman met Safir op 2 en Inge Huyghe met Noché op 3.  16 Paarden reden de rit geslaagd uit.

In de hoogste reeks (80km) was er een kleurrijke opkomst van 25 combinaties uit alle windstreken. De eerste plaats, met een voorsprong van ruim 7 minuten, ging naar de LEWB’er Robin Bouton met Hill’s Obiwan die de wedstrijd aan gemiddeld 18,7kpu uitreed. De rest van het podium ging eveneens naar LEWB ruiters, namelijk Luisa Lejeune met Magic op de tweede plaats aan 18,2kpu en Gabriel Denis Christiane met Calupso aan gemiddeld 17,5kpu.  13 paarden slaagden in deze 80km-wedstrijd.

De volgende CEN-wedstrijd gaat door te Lichtaart op zondag 25 september.


Auteur: E VW en Jan Deprez
Foto's: VLP
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian