contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40109
leden

Nieuws

17/11/2015 | Endurance | Algemeen   |  

Verslag: VLP-kamp voor de EnduranceJeugd

Met de Jeugdcup Endurance geef de Vlaamse Liga Paardensport reeds de kans aan jonge Enduranceruiters om zich in de schijnwerpers te rijden. Maar ook op de sportkampen inversteert VLP in de Endurancejeugd. Tijdens de zomervakantie organiseerde de VLP-club Lille Stables daarom voor de tweede maal een Endurance-kamp onder leiding van Endurance-amazone Ellen Bollaerts. 

Tijdens de kampweek werden de deelnemers ondergedompeld in de Endurance, een niet zo evidente paardensportdiscipline die vaak onderschat wordt. Je paard correct laten keuren bij de dierenarts, het buiten rijden met aandacht voor de verkeersregels, het competitief gebeuren en vooral het plezier van met je paard of pony enkele uren te  vertoeven in de meest uiteenlopende situaties, werden allemaal in theorie en vooral in de praktijk beproefd. 

Ter afsluiting van het kamp kregen de deelnemers de mogelijkheid om  een  simulatie-wedstrijd te voltooien. Voor diegenen die gebeten bleken  door de  discipline werd de kans geboden om onder begeleiding een  echte  endurance wedstrijd te rijden. Dit vond plaats op het BK jonge  paarden, georganiseerd door de VLP-club Lille Riders vzw. Hier bleek  uit de resultaten dat de tijd toch een struikelblok was.

Enkele weken later tijdens de CEN Lanaken, georganiseerd door Endurance Elite vzw, werd opnieuw de mogelijkheid geboden aan de deelnemers van het endurance-kamp om deel te nemen aan de 20km. Ditmaal werd er meer aandacht gegeven aan het rijden tegen de klok. Ook de grooms, lees: de ouders , droegen hun steentje bij, wat leidde tot een bevredigend resultaat van een geslaagde CEN.

Het hoogtepunt voor enkele jonge starters kwam er echter pas op de CEN Lichtaart, georganiseerd door de KS&RR vzw. De jeugdruiters verbonden aan de Lille Stables die in de 20km deelnamen konden allen rekenen op een plaatsje in de top 10. Met als ultieme bekroning voor de begeleiding en grooms, die ook deze wedstrijd weer paraat stonden, een eerste plek op het podium voor een amazone die de kneepjes van de discipline leerde kennen op kamp.

  Ook volgend jaar zijn de jeugdruiters welkom op de nationale Endurancewedstrijden, waarbij de VLP-wedstrijden meetellen voor het Jeugdcup-klassement. De eerste 5 ontvangen een leuke prijs en worden gehuldigd tijdens het VLP-endurancefeest. 

Heb je zelf ook zin om deze discipline van dichtbij te leren kennen? Mis dan zeker het Endurance-kamp te Lille Stables niet! Inschrijven kan via de online module http://sportkampen.vlpclubs.be/

Auteur: LH - bron: Thomas Vaes
Foto's: Foto's: Thomas Vaes
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian