contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39871
leden

Nieuws

23/10/2019 | Endurance |   |  

Endurance: Winst voor Faye Vandewalle in de 80km tijdens CEN 414 Maasland

Op zondag 13 oktober ging de laatste nationale wedstrijd van het jaar door. De wedstrijd, CEN Maasland, ging door in Oudsbergen en werd georganiseerd door VLP vereniging VLAR. De organisatie had de weersgoden aan hun kant want het bleef droog ondanks de sombere voorspellingen. Met 73 inschrijvingen lag het deelnemersveld iets ruimer dan vorig jaar.  Dit bevestigt de positieve trend die de VLP endurance in 2019 kenmerkte daar het totaal deelnemersaantal dit jaar ruim 10% hoger ligt en hiermee de vorige twee seizoenen overtreft.

In de 20km reeks waren er 14 deelnemers waarbij de eerste plaats naar Celina Grégoire met Saori ging. Zoals gebruikelijk was de opkomst met 4 paarden in de 30km reeks eerder matig en ging de overwinning naar Patrick Boschman met Jefke. In de 40km was het drukker door de start van 25 combinaties waar goud naar Lowiek Meyers met FB Retsina ging.

Elf paarden waren ingeschreven in de 60km reeks waar de LEWB amazone en Belgisch kampioene juniors Laura Lenges met Oscar nwa OX haar concurrenten te snel af was. In de 80km reeks was er een mooie opkomst met 19 ingeschreven combinaties waar de overwinning naar Faye Vandewalle ging met de ruin Quorem. De Equistro best condition award ging dit keer naar Eaunoire Ikam, een zesjarige merrie bereden door Steve Peignat, die opvallend sterke recuperatiewaarden toonde.

Met de CEN Maasland viel het doek voor de Belgische nationale endurance van 2019. Intussen ging er reeds een kalendervergadering door met de verschillende organisatoren langs beide zijdes van de taalgrens. Het resultaat hiervan zal wellicht niet lang uitblijven en gepubliceerd worden. Intussen genieten onze trouwe viervoeters enkele weken van een welverdiende winterrust.


Auteur: MDS via JD
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian