contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39738
leden

Nieuws

06/08/2018 | Eventing | Algemeen   |  

Eventing: Lara de Liedekerke wint BK 6-jarige en 7-jarige paarden, Valentine Steeman wint Beker van Belgie Z

Afgelopen weekend vond tijdens eventing L'Equino voor het eerst de Beker van België Z plaats. Daarnaast werd er opnieuw het Belgisch Kampioenschap voor de 6-jarige en 7-jarige paarden georganiseerd.

De winst in de Beker van België Z (Powered by Lami-cell) ging naar Valentine Steeman met River Emery. Na het dressuuronderdeel eindigden zij met 34 strafpunten slechts op de 12de plaats maar dankzij een foutloze jumping en cross-country steeg ze in het klassement en mocht ze zo de gouden medaille in ontvangst nemen. Het zilver was weggelegd voor VLP'er Timothy Denutte met een strafpuntentotaal van 35,8. Met Coldplay reed hij een mooie dressuurproef dat resulteerde in een 3de plaats (30,6 strafpunten). In zijn springparcours viel er 1 balk uit de lepels en in de cross-country finishte hij iets te traag. Lara de Liedekerke mocht met Alpaga D'arville het podium vervolledigen op de 3de plaats. Dit duo eindigde de eventing met in totaal 36,3 strafpunten.

Bij het Belgisch Kampioenschap van de 6-jarige paarden kon Lara de Liedekerke ditmaal wel de 1ste plaats bemachtigen. Met Icona 2 eindigde ze na haar dressuurproef op de 8ste plaats met 34 strafpunten. Na een foutloze springproef en foutloze cross kon zij dit strafpuntentotaal behouden waardoor zij in het eindklassement de sterkste combinatie waren. VLP-talent Jarno Verwimp reed met Tabries naar de 2de plaats. Zijn dressuurproef was goed voor een voorlopige 4de plaats (31,5 strafpunten) maar in zijn springparcours viel er 1 balk uit de lepels. Een foutloze cross-country leverde hem uiteindelijk de zilveren medaille op. Steve Van Winkel finishte als 13de met 36,8 strafpunten na het dressuuronderdeel maar wist foutloos te blijven in de springproef en cross wat ervoor zorgde dat hij eindigde op de 3de plaats

Ook het Belgisch Kampioenschap van de 7-jarige paarden werd gewonnen door Lara de Liedekerke. Na het dressuuronderdeel eindigde ze met Freya Des Concessions op de 9de plaats met 33,5 strafpunten. Een foutloze jumpingparcours en cross veranderden niets meer aan dat strafpuntentotaal en zo klom Lara omhoog naar de 1ste plaats. Zowel de 2de als 3de plaats werden in beslag genomen door VLP'ers. Het zilver was weggelegd voor Karin Donckers. Met Leipheimer van't Verahof stond ze aan de leiding na haar dressuurproef (30,3 strafpunten). Maar tijdens haar springparcours kreeg ze 4 strafpunten aangerekend en tijdens de cross lukte het haar net niet om binnen de tijd te blijven. Het podium werd vervolledigd door Wouter De Cleene en Bohannan (39,2 strafpunten). 

Proficiat aan alle deelnemers en aan het team L'Equino!

Voor alle resultaten, klik hier.

 


Auteur: CM
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian